Varkens en vachten, deel 1: vachten

Het was een druk weekend. Niet alleen was er een vachtviltworkshop gepland, maar toen bedacht de agrarische natuurvereniging Het Binnenveld ook dat ze Varken op de Leer gingen doen met een streekmarkt, en daar konden we als Binnenveldse vleesleverancier toch niet ontbreken.

Binnen vilten
Voor het eerst in onze viltgeschiedenis (die nog niet zo heel lang is, dat geef ik onmiddellijk toe), moest de viltworkshop geheel binnen plaatsvinden. Gelukkig heb ik kort geleden een hittekanonnetje aangeschaft, en als je die af en toe eventjes aanzet (hij is nogal rumoerig), dan is het prima uit te houden.

Eind oktober heb ik nog met mijn buurvrouw-om-de-hoek Els een mini-workshop gehouden, en zelf ook een vacht gevilt, met een klein Grebbeschaapje (uit ons logo) op de achterkant. Dat weekend was het onverwachts mooi weer en hebben we nog grotendeels buiten gevilt.
20121028_155454
Maar afgelopen zaterdag moest het dus binnen. Omdat ik bij het varken was, kreeg cursusleidster Marleen hulp van Laura, die zelf ook laatst een workshop heeft gevolgd, en dus aardig wist wat de bedoeling was. Ellen, Ella en Wies hadden veel plezier en gingen ook weer blij naar huis.

Kijk voor meer foto’s op foto’s vachtviltworkshops 2012, pagina 3 (onderaan) en 4.
dsc02916
Wies, Marleen en Ella lekker aan de rol
dsc02939
Assistent Laura, Ella met geheimzinnig symbool, Wies met het woord ‘schaap’ op haar vacht, en Ellen die hem liever naturel liet