Groepsuitjes of festivals: zitvachtje vilten

Iets te vieren? Met familie, collega’s, vriend(inn)en, het hele bestuur of sportteam? Een reünie, familiedag, personeelsuitje, babyshower of vrijgezellenfeestje? Dan kun je terecht bij Grebbeveld Schapen &zo. Maar het kan ook op uw eigen locatie, bijvoorbeeld een festival of familiefeest.

Er zijn diverse mogelijkheden, die je ook kunt combineren:

een zitvachtje vilten (5-20 personen), zie voor meer info hieronder (in combinatie met buitenkoken of schapen drijven is dit ook mogelijk voor een grotere groep tot 40 personen, waarbij je in groepjes om de beurt kookt en vilt, en we na afloop samen eten, zie de pagina over etentje), of om de beurt schapen drijven en vilten, zie workshop schapen drijven

Een zitvachtje vilten

Je vilt met je hele groep een stoer zitvachtje. Dat is aan de ene kant vacht, en aan de andere kant vilt, waar je ook nog een versiering op kunt vilten met gekleurde wol, bijvoorbeeld je naam (of die van iemand aan wie je het cadeau wilt geven), een dier of gewoon een mooi patroon.

Babyshower, vrijgezellenfeest, jubileum, kroonjaar?

Staat er iemand in het zonnetje: een aanstaand/jubilerend bruidspaar, een verwachte baby, een afscheidnemende collega, een sportteamgenoot of familielid met een kroonjaar? Dan kun je ook met zijn allen een grote vacht versieren voor baby/bruidspaar/jubilaris/jarige, en dan daarna ieder een eigen zitvachtje vilten. Dan komt er bij onderstaande kosten € 110 bij voor de grote vacht. En tel er ook 1,5 uur bij op. We versieren dan eerst de grote vacht en laten die rollen in de viltmachine, terwijl de hele groep een zitvachtje maakt.

Praktische zaken over zitvachtjes vilten
Een zitvachtje vilten kost € 30 pp (incl. btw), inclusief alle materialen, koffie/thee en een koekje. Startbedrag is € 300 (inclusief de eerste 10 deelnemers; dus als je met minder mensen komt, betaal je toch voor 10).

 • Het duurt ongeveer 1-1,5 uur.
 • Het is geschikt voor mensen van 6 tot 80 (het rollen is wel een beetje fysiek werk, maar als er mensen tussen zitten die dat niet aankunnen, kan een van de anderen daarbij helpen).
 • Het is mogelijk voor minimaal 5 en maximaal 20 personen (minder mensen kan wel, maar je betaalt sowieso € 300, dus voor de eerste 10).
 • Bij mooi weer werken we buiten op het erf, en bij minder mooi weer binnen in de workshopruimte of in de stal.
 • Zorg dat de deelnemers kleren aan hebben die vies mogen worden, en liefst ook waterbestendig schoeisel (rubberlaarzen of bij mooi weer crocs of slippers).
 • In de periode half januari-half maart is het lammertijd. Dan hebben we het te druk op de boerderij en ontvangen we geen bezoekers (behalve op de Lammetjesdag).
 • De locatie is onze workshopruimte op Langesteeg 21, Bennekom

 

Vachtvilten op uw locatie

Wilt u graag vilten op uw feestlocatie, vakantie-adres, tijdens uw evenement? Ook dat kan! Leuk voor jong (de jongste deelnemer ooit was 3, wel met hulp van zijn moeder) en oud, man en vrouw. Er zijn wel een paar voorwaarden waar de locatie aan moet voldoen:

 • er zijn tafels die nat en vies mogen worden (ik kan die eventueel meenemen, maar reken daar dan wat extra voor)
 • ook de vloer moet tegen nat en vies druipend water kunnen (buiten kan prima, of in een tent)
 • er is warm water; voor grote vachten gebruiken we wel 20-30 liter warm water per vacht, bij zitvachtjes zo’n 3 liter per vachtje (een zitvachtje kan eventueel met koud water, maar dan moet je langer rollen)
 • er is elektriciteit voor de centrifuge om de vachtjes droog te maken (zitvachtjes kunnen we eventueel wat droger slingeren in een slacentrifuge)

In een festivalsetting kunnen mensen om de beurt een vachtje komen vilten (steeds 6 tegelijk); omdat we de decoratie dan eenvoudig houden, doen mensen er ongeveer 20 minuten over.

De prijs hangt af van mijn reistijd en het aantal mensen, maar daar komen we samen wel uit; we kunnen kiezen voor een vaste prijs, of deelnemers per vachtje laten betalen.

Lijkt het je wat of wil je meer weten? Om een datum te prikken of antwoord te krijgen op al je vragen: bel of mail met Marjel Neefjes, grebbeveld@gmail.com, 06-40349079.