Kinderfeestjes bij Grebbeveld

GrebbeVilt-viltfeestje32015-04voorjaar-18

Kinderen hebben het altijd erg naar hun zin op de boerderij. Dus wat is er leuker dan je kinderfeestje bij Grebbeveld Schapen &zo?

Er zijn twee mogelijkheden:

 • je hele feestje bij Grebbeveld
 • alleen komen vilten

Feestprogramma

Als je je hele feestje op de boerderij wilt doen, dan beginnen we met taart en limonade, cadeautjes verstoppen en zoeken. Dan gaan we vilten. Dan kun je even buiten spelen met de stelten, springstok, peddelplankje, enkeldraaier, ballen, en ander buitenspeelgoed. Ook kunnen we nog een spelletje doen, bijvoorbeeld een kruiwagenrace. (Bij slecht weer kan dat in de grote stal). En na afloop maken we een kampvuurtje waar jullie marshmallows boven mogen roosteren. Bij het kampvuur kun je dan op je zitvachtje zitten als je dat hebt gemaakt.

GrebbeVilt-viltfeestje1GrebbeVilt-viltfeestje2

2015-04voorjaar-16 2015-04voorjaar-17

Vilten

Van tevoren kies je uit twee mogelijke werkstukken. In beide gevallen werk je met warm water en zeep, en moet je 2 of 3 keer 5 minuten rollen. Het is best fysiek werk, maar dat maakt het juist leuk.

De ene optie is een ‘vilderijtje‘ met een 3d-schaapje. Dat is een groen lapje wolvlies, waar je een schaapje op maakt van uitgeknipte stukjes wolvlies met een plukje vacht. Vervolgens kun je het verder versieren met grasjes, bloemetjes en je naam (zie foto bovenaan). We maken het af met een stok en een strotouwtje om het op te hangen. GrebbeVilt-vilderijtje

De andere optie is een stoer zitvachtje. Dat is aan de ene kant vacht, en aan de andere kant vilt, waar je ook nog een versiering op kunt vilten, bijvoorbeeld je naam, een dier of een wapenschild uit de riddertijd. Na afloop kun je op je zitvachtje zitten bij het kampvuur (als je de lange versie van het kinderfeestje hebt geboekt).

GrebbeVilt-viltfeestje6

 

Praktische zaken

 • Een viltfeestje is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6 (groep 3). Zelfs tieners vinden het nog leuk.
 • Een feestje is mogelijk voor minimaal 5 kinderen en maximaal 10. (Minder kinderen kan wel, maar je betaalt dan voor 5.)
 • De meeste meiden vinden vilten fantastisch, maar veel jongens vinden het ook leuk! Voor hele beweeglijke kinderen die niet zo van priegelen houden, is een zitvachtje geschikter dan een vilderijtje.
 • Vanwege de voorbereidingen graag vooraf één werkstuk kiezen dat je met de hele groep wilt maken.
 • Tot 5 kinderen graag één volwassen begeleider, bij meer kinderen twee volwassenen.
 • Een compleet feestje kost 20 euro per kind, en het duurt 2,5 tot 3 uur.
 • Alleen vilten kost 12,50 per kind, en we zijn er ongeveer 1 tot 1,5 uur mee bezig.
 • Zorg dat kinderen kleren aan hebben die vies mogen worden.
 • Een feestje kan op woensdagmiddag, zaterdagmiddag of op zondagmiddag. In een schoolvakantie kan natuurlijk ook.
 • In de periode half januari-half maart is het lammertijd. Dan hebben we het te druk op de boerderij en houden we geen feestjes.


Lijkt het je wat of wil je meer weten? Om een datum te prikken of antwoord te krijgen op al je vragen: bel of mail met Marjel Neefjes, grebbeveld@gmail.com, 06-40349079.