Kinderfeestjes bij Grebbeveld

Bij Grebbeveld kun je met een groepje kinderen komen vilten als activiteit. Dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

GrebbeVilt-viltfeestje3

Kinderen vinden vilten heerlijk (ja, jongetjes ook!). Dus wat is er leuker dan je kinderfeestje bij Grebbeveld Schapen &zo?

GrebbeVilt-viltfeestje1GrebbeVilt-viltfeestje2

Vilten

Van tevoren kies je uit twee mogelijke werkstukken (dus alle kinderen maken hetzelfde werkstuk). In beide gevallen werk je met warm water en zeep, en moet je vier keer 1,5 minuut rollen. Het is best fysiek werk, maar dat maakt het juist leuk.

De ene optie is een ‘vilderijtje‘ met een 3d-schaapje. Dat is een groen lapje wolvlies, waar je een schaapje op maakt van uitgeknipte stukjes wolvlies met een plukje vacht. Vervolgens kun je het verder versieren met grasjes, bloemetjes en je naam (zie foto bovenaan). Dat ga je dan vilten (nat maken en rollen). We maken het af met een stok en een strotouwtje om het op te hangen. GrebbeVilt-vilderijtje

De andere optie is een stoer zitvachtje (zie foto’s bovenaan). Dat is aan de ene kant vacht, en aan de andere kant vilt, waar je ook nog een versiering op kunt vilten, bijvoorbeeld je naam, een dier of een wapenschild uit de riddertijd. Na afloop ga je het zitvachtje spoelen in een grote bak water (liefst met blote voeten natuurlijk!) en dan gaan ze in de centrifuge. Ze kunnen dan vrijwel droog mee naar huis.

Praktische zaken

  • Een viltfeestje is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6 (groep 3). Ook tieners vinden het leuk (volwassenen trouwens ook, zie groepsuitjes). Jongere kinderen zijn eventueel bespreekbaar, maar dan is per twee kinderen een volwassene nodig voor de begeleiding.
  • Een feestje is mogelijk voor minimaal 5 kinderen en maximaal 12. (Minder kinderen kan wel, maar je betaalt dan voor 5.)
  • De meeste meiden vinden vilten fantastisch, maar veel jongens vinden het ook leuk! Voor hele beweeglijke kinderen die niet zo van priegelen houden, is een zitvachtje geschikter dan een vilderijtje.
  • Vanwege de voorbereidingen graag vooraf één werkstuk kiezen dat je met de hele groep wilt maken.
  • Tot 5 kinderen graag één volwassen begeleider, tot 10 kinderen twee volwassenen, en bij meer kinderen drie volwassenen. Bij kinderen boven de 12 is één begeleider uiteraard genoeg.
  • Het kost € 20 per kind, en we zijn er ongeveer 1 tot 1,5 uur mee bezig. Bij wat oudere kinderen mogen de volwassen begeleiders ook gerust een vachtje of vilderijtje vilten, en betalen dan ook € 20 pp.
  • Zorg dat kinderen kleren en schoenen aan hebben die vies mogen worden.
  • Een feestje kan op woensdagmiddag, zaterdag of op zondag. In een schoolvakantie kan natuurlijk ook.
  • In de periode half januari – eind maart is het lammertijd. Dan hebben we het te druk op de boerderij en houden we geen feestjes.


Lijkt het je wat of wil je meer weten? Om een datum te prikken of antwoord te krijgen op al je vragen: bel of mail met Marjel Neefjes, grebbeveld@gmail.com, 06-40349079.