Aanbod ruwe vachten

Marjel en Jochem rusten even uit tijdens het schapenscheren, juni 2021

We hebben vachten van vooral Veluws heideschaap (van onze twee kuddes), maar ook wat Drents heideschaap (we hebben er zelf 6), zwartbles (van onze buren in Bennekom) en skudde (van een schapenhouder uit Maurik. Ze zijn allemaal gecheckt en mooi genoeg bevonden voor vachtvilten (alle twijfelgevallen zijn in de grote wolzak gegaan), maar spinnen kan natuurlijk ook. Elke vacht is direct na het scheren in een laken gerold (zie foto hierboven), zodat hij mooi in vorm blijft. Verzending voor vachtvilters is inclusief laken. Wil je de vacht om te spinnen, dan heb je het laken niet nodig, en verstuur ik hem in een vuilniszak.

Bekijk voor het overzicht het ruwe vachten foto-album. Klik rechtsbovenin op de i (bij een pc) of op de 3 puntjes (op je mobiel), dan zie je de informatie over welk schapenras het is en het nummer (dat staat ook op een hoekje van de foto).

vacht Veluws heideschaap

Wil je er een bestellen, dan kan dat door een mailtje te sturen aan Marjel (links op de foto boven), grebbeveld@gmail.com met het nummer van de vacht erbij, en of je hem wilt vilten of spinnen. De meeste vachten zijn gefotografeerd direct bij het scheren, dus voordat ze opgerold zijn. Sommigen zijn gefotografeerd nadat ze al een tijdje opgerold zijn geweest, die zien er dus iets meer geplet uit, maar zijn ook heel mooi!

Veluwse en Drentse vachten (van onze eigen kudde) kosten € 15, zwartblesvachten (heel groot) zijn € 20, skuddevachten (klein, maar met prachtige bruin-, grijstinten of in caramelkleur) zijn ook € 20. Je kunt ze ophalen in Bennekom of Wageningen, maar ik kan ze ook verzenden (verzendkosten zijn € 8,50 in Nederland en € 30 naar België).

zwartblesvacht
skuddevacht