Workshop sloffen vilten: za 3 oktober en 21 november 2020

In het kader van onze experimenten met kleding vilten, hebben we ook  sloffen gevilt. Bij een vachtviltworkshop laatst vertelden de deelnemers namelijk dat zij vooral interesse hadden in sloffen! We hebben inmiddels de eerste workshop gehad, en het is inderdaad superleuk. Enig probleem is dat de mogelijkheden zo groot zijn. Keuzestress!

AANMELDEN

De eerste workshop was op zaterdag 3 oktober, en de tweede is op zaterdag 21 november 2020. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Geef meteen de schoenmaat door die je wilt maken, dan zorgen we voor een passende mal. Er is wegens corona plek voor 3 personen.

De workshop kost €95, en dat is inclusief alle materialen, koffie/thee met koekjes, en een warme snack bij de lunch (de rest van je lunch neem je zelf mee). We beginnen om half 10, en zijn er dan om een uur of 4 mee klaar.

We maken hoge sloffen, die je als laarsjes kunt dragen, of je kunt de bovenkant omslaan (zie hieronder voor een paar voorbeelden). Je kunt ze maken met punt of een ronde neus. Effen of met kleurtjes, net zoals je wilt. Je kiest voor een basiskleur aan de binnenkant (wit, naturel, bruin of bruinzwart), en versiert dan de buitenkant geheel naar je eigen fantasie. Met strepen, bollen, vlakken, draadjes, wat je maar wilt. Ook kun je variëren met de bovenkant. Inknippen aan de zijkant, aan de voorkant, omklappen, er is van alles mogelijk. Kijk maar hieronder bij de voorbeeldsloffen.

Bekijk in deze diashow hoe het er in de workshop aan toe gaat:

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat voorbeeldsloffen ter inspiratie: