Workshop sloffen vilten

In het kader van onze experimenten met kleding vilten, hebben we ook sloffen gevilt. We hebben inmiddels heel wat sloffenviltworkshops gehad, en het is inderdaad geweldig leuk. Enig probleem is eigenlijk dat de mogelijkheden zo groot zijn. Maak ik sloffen met een puntje of een ronde neus? Welke kleur van binnen en welke van buiten? Maak ik de opening aan de voorkant, achterkant of zijkant(en), of helemaal geen opening? Keuzestress!

Data

De sloffenviltworkshops zijn op:

  • zondag 14 april 2024
  • zondag 26 mei 2024
  • woensdag 19 juni 2024
  • zondag 4 augustus 2024

De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Als je zelf een groep van minimaal 4 en maximaal 10 personen bij elkaar kunt krijgen, kun je ook een eigen datum met me afspreken.

AANMELDEN

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. De workshop gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn (dus vraag vooral je vrienden, buren en familie mee!). Er is plek voor maximaal 10 personen.

De workshop kost € 95, en dat is inclusief alle materialen, koffie/thee met koekjes, en een kopje soep bij de lunch (de rest van je lunch neem je zelf mee). Als je een paar leren zooltjes wilt, dan kun je die voor € 5 zelf knippen en punchen, en er thuis onder zetten.

We beginnen om half 10, en zijn er dan uiterlijk om een uur of 4 mee klaar (meestal eerder).

We maken hoge sloffen, die je als laarsjes kunt dragen, of je kunt de bovenkant omslaan (zie hieronder voor een paar voorbeelden). Je kunt ze maken met punt of een ronde neus. Effen of met kleurtjes, net zoals je wilt. Je kiest voor een basiskleur aan de binnenkant (wolwit of bruin), en versiert dan de buitenkant geheel naar je eigen fantasie. Met strepen, bollen, vlakken, draadjes, wat je maar wilt. Ook kun je variëren met de bovenkant. Inknippen aan de zijkant, aan de voorkant, omklappen, er is van alles mogelijk. Kijk maar hieronder bij de voorbeeldsloffen.

Bekijk in deze diashow hoe het er in de workshop aan toe gaat:

Wat voorbeeldsloffen ter inspiratie: