Workshop sloffen vilten: za 3 oktober en 21 november 2020

In het kader van onze experimenten met kleding vilten, hebben we ook  sloffen gevilt. Bij de laatste vachtviltworkshop vertelden de deelnemers namelijk dat zij vooral interesse hadden in sloffen! We hebben inmiddels diverse paren gemaakt, en het is inderdaad superleuk. Enig probleem is dat de mogelijkheden zo groot zijn. Dat wordt keuzestress!

Aanmelden

De eerste workshop is op zaterdag 3 oktober (bijna vol), en de tweede op zaterdag 21 november 2020. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Geef meteen de schoenmaat door die je wilt maken, dan zorgen we voor een passende mal. Er is plek voor 10 personen.

De workshop kost €95, en dat is inclusief alle materialen, koffie/thee met koekjes, en een warme snack bij de lunch (de rest van je lunch neem je zelf mee). We beginnen om half 10, en zijn er dan om een uur of 4 mee klaar.

We maken hoge sloffen, die je als laarsjes kunt dragen, of je kunt de bovenkant omslaan (zie hieronder voor een paar voorbeelden). Je kunt ze maken met punt of een ronde neus. Effen of met kleurtjes, net zoals je wilt. Je kiest voor een basiskleur aan de binnenkant (wit, naturel, bruin of bruinzwart), en versiert dan de buitenkant geheel naar je eigen fantasie. Met strepen, bollen, vlakken, draadjes, wat je maar wilt. Ook kun je variëren met de bovenkant. Inknippen aan de zijkant, aan de voorkant, omklappen, er is van alles mogelijk. Kijk maar hieronder bij de voorbeeldsloffen.

Zo begin je: anderhalf keer zo groot als het eindresultaat! Je werkt om een mal heen. Ik heb als eerste laag om de mal een laag wit gelegd, en daaroverheen gekleurd spacelont en draadjes wit.

Bij het vilten komt het wit door de gekleurde wol heen, en wordt die dus een stuk minder fel. Maar dat is juist wel mooi, vind ik! Bij het omslaan komt het wit naar buiten.

Nog wat andere voorbeeldsloffen ter inspiratie: