De mensen van Grebbeveld

mensendieren-Clemens+MarjelGrebbeveld Schapen &zo is het bedrijf van Clemens Oude Groeniger en Marjel Neefjes. We doen het samen met onze kinderen Silke, Tijmen en Jochem. En natuurlijk met onze border collies Peggy en Kate. Verder krijgen we veel hulp van onze vrijwilligers.
mensendieren-ClemensClemens was van kind af aan al gek op dieren. Hij houdt schapen sinds 2001 en volgde in 2009 een jaar lang een cursus aspirant-herder in Haaksbergen. Sinds 2012, toen we de kudde kochten, is hij fulltime herder.
mensendieren-MarjelMarjel doet bij Grebbeveld vooral het vilten, de lamsvleesverkoop, de administratie en de PR, en helpt bij de schapenverzorging. Verder is ze van oorsprong bioloog, en ook nog 1,5 dag/wk werkzaam als groene journalist en communicatieadviseur bij Communicatiebureau de Lynx.
mensendieren-SilkeOnze kinderen Silke, Tijmen en Jochem helpen vaak bij de schapen.
Silke (2000) heeft samen met vriendinnen Klaske en Eva drie pony's (zie De dieren van de Grebbeveld) en is dus vrijwel dagelijks op het erf te vinden.
mensendieren-TijmenTijmen (2002) is onze jonge herder en wil eigenlijk altijd wel met zijn vader mee. Vooral in de lammertijd is hij al zijn vrije tijd op stal te vinden. Hij weet heel veel van de schapen. Dan zegt hij ineens: "Ja, dat schaap had vorig jaar ook een doodgeboren lam."
mensendieren-JochemJochem (2005) vindt vooral de lammertijd heel leuk. Dan is hij altijd wel in voor het geven van een flesje. En anders bouwt hij met zijn vrienden een hut op de strozolder.
Jeroen begon ooit als stagiair, maar is sinds mei 2016 in dienst als herder, en doet de kudde in Arnhem
mensendieren-MarjolijneMarjolijne komt elke vrijdag met haar border collies Tom en Tess helpen bij de kudde. Ze had al veel ervaring opgedaan bij de kudde in Rheden, en de kleine schaapskooi in Amerongen, en daar hebben we veel plezier van. Ze verlost eigenhandig ooien met dwarsliggende lammeren, en draait ook haar hand niet om voor een weekje vakantievervanging van de herder.
SONY DSCHandige Hans is goud waard als nettenzetter en algehele klussenkoning. Bij verplaatsingen van de kudde loopt hij altijd achteraan met Peggy, om de achterblijvers bij de les te houden.
mensendieren-AngelaAngela wilde graag helpen met vilten. En toen ze eenmaal bezig was, wilde ze ook wel helpen met de administratie. En als er eens hulp nodig is bij andere klussen, is ze daar ook altijd wel voor in!
mensendieren-ArieArie is buurman, lamsvleesklant, boerenzoon, gepensioneerd basisschooldirecteur, marathonloper én vrijwilliger bij Grebbeveld. Hij helpt bij vanalles: oppassen tijdens vakanties, meelopen met de kudde en allerlei voorhanden zijnde klussen.
mensendieren-PaulineGoede vriendinnen Pauline en Tanja begonnen als strohulpen en kassadames bij evenementen, maar zijn inmiddels volleerd lammertijdhelpers en lopen ook vaak mee als de kudde moet verkassen. Ze hebben beiden een kantoorbaan, dus vinden het heerlijk om praktisch bezig te zijn.
mensendieren-Tanja
mensendieren-Eva+KlaskeEva en Klaske zijn zussen en de ponyvriendinnen van Silke. Met zijn drieën hebben ze drie pony’s, en ze zijn dan ook tweemaal daags op de Haarweg te vinden. Ze verzorgen dan ook meteen de poezen (zie De dieren van Grebbeveld). Als het nodig is, helpen ze ook met andere klussen mee. Zo kunnen ze erg goed wafels bakken op evenementen.
mensendieren-SteffieSteffie begon als stagiair, maar wilde toch liever gewoon vrijwilliger zijn, naast haar werk als danslerares. Vinden wij ook prima!
mensendieren-LindeLinde hielp altijd al bij evenementen, maar is nu ook lammerhulp
mensendieren-HanitaHanita is de zaterdaglammerhulp. Haar ervaring in Mali komt goed van pas in de lammertijd.
mensendieren-KarinKarin was onze buurvrouw op de dijk, ze heeft schapen vanwege haar honden, en helpt in de lammertijd.
mensendieren-RobGOok Rob is een trouwe lammerhulp.
mensendieren-MijkeMijke (moeder van school, buurvrouw, vriendin) heeft al allerlei klussen gedaan bij Grebbeveld. Om gezondheidsredenen doet ze het wat rustiger aan en komt ze nu vooral nog in de lammertijd.

En dan hebben we nog een hele kudde vrijwilligers die we kunnen bellen in de lammertijd, bij kuddeverplaatsingen, bij evenementen of als er gehooid moet worden: Jeroen, Marleen (en Leander), Linde, Wietske (en Jan), Pieternel (+familie), Veronica (+familie), Hannah (de dochter van Marjolijne), Bosse, Mariëtte (meelopen bij verplaatsingen). En dan ontbreken er nog foto’s van al die mensen die helpen bij de Lammetjesdag en de Levende Kerststal!

mensendieren-Jeroenmensendieren-Marleen+Leandermensendieren-Wietskemensendieren-Pieternelmensendieren-Heleen+Veronica+Pieternelmensendieren-Hannahmensendieren-Bossemensendieren-Mariette