De mensen van Grebbeveld

mensendieren-familie Oude GroenigerGrebbeveld Schapen &zo is het bedrijf van Clemens Oude Groeniger en Marjel Neefjes. We doen het samen met onze kinderen Silke, Tijmen en Jochem en onze medewerkers. En natuurlijk met onze border collies. Verder krijgen we veel hulp van onze vrijwilligers.
mensendieren-ClemensClemens was van kind af aan al gek op dieren. Hij houdt schapen sinds 2001 en volgde in 2009 een jaar lang een cursus aspirant-herder in Haaksbergen. Sinds 2012, toen we de kudde kochten, is hij fulltime herder.
mensendieren-MarjelMarjel doet bij Grebbeveld vooral het vilten, de lamsvleesverkoop, de administratie en de PR, en helpt bij de schapenverzorging. Verder is ze van oorsprong bioloog, en ook nog 1,5 dag/wk werkzaam als groene journalist en communicatieadviseur bij Communicatiebureau de Lynx.
Onze kinderen Silke, Tijmen en Jochem draaien ook volop mee in het bedrijf.
mensendieren-SilkeSilke is gek met de honden en draait een vaste avond mee in de lammertijd
mensendieren-TijmenTijmen is inmiddels vaste kracht op ons bedrijf, tussen school en studie door.
mensendieren-JochemJochem heeft in de lammertijd ook dienst in het lammerschema.
mensendieren-RoelinaRoelina is onze herder in dienst. Ze is al best een goede herder, maar doet ook nog eens de Herdersopleiding. Dus ze wordt allen nog maar beter!
mensendieren-DoreDore begon als vrijwilliger, maar kreeg de smaak te pakken, is de Herdersopleiding gaan doen en is nu stagiair.
mensendieren-MarjolijneMarjolijne komt elke vrijdag met haar border collies Tess en Maggie helpen bij de kudde. Ze had al veel ervaring opgedaan bij de kudde in Rheden, en de kleine schaapskooi in Amerongen, en daar hebben we veel plezier van. Ze verlost eigenhandig ooien met dwarsliggende lammeren, en draait ook haar hand niet om voor een weekje vakantievervanging van de herder.
mensendieren-ArieArie is buurman, lamsvleesklant, boerenzoon, gepensioneerd basisschooldirecteur, marathonloper én vrijwilliger bij Grebbeveld. Hij helpt bij vanalles: oppassen tijdens vakanties, meelopen met de kudde en allerlei voorhanden zijnde klussen.
mensendieren-Pauline+TanjaGoede vriendinnen Pauline en Tanja begonnen als strohulpen en kassadames bij evenementen, maar zijn inmiddels volleerd lammertijdhelpers en lopen ook vaak mee als de kudde moet verkassen. Ze hebben beiden een kantoorbaan, dus vinden het heerlijk om praktisch bezig te zijn.
mensendieren-HannahHannah kwam eerst mee met haar moeder Marjolijne, maar is inmiddels ervaren zelfstandig lammerhulp
mensendieren-Eva+KlaskeEva en Klaske zijn vriendinnen van Silke. Met zijn drieën draaien ze een lammeravond en bakken ze wafels bij onze evenementen.
mensendieren-LindeLinde hielp altijd al bij evenementen, maar is nu ook lammerhulp
mensendieren-HanitaHanita is de zaterdaglammerhulp. Haar ervaring in Mali komt goed van pas in de lammertijd.
mensendieren-MarleenBij evenementen en op markten is Marleen altijd van de partij, vaak met zoon Leander.

En dan hebben we nog een hele kudde vrijwilligers die we kunnen bellen in de lammertijd, bij kuddeverplaatsingen, bij evenementen: Leander, Wietske (en Jan), Pieternel, Theo, Veronica (+familie), Bosse, Margreet, Peter, mijn ouders Johan&Ria

 mensendieren-Heleen+Veronica+Pieternelmensendieren-Bosse