De dieren van Grebbeveld

mensendieren-Veluwse heideschapenHet schapenras dat we houden, is het Veluwe Heideschaap. We vinden het leuk dat het een streekras is: van oorsprong op de Veluwse hei, en lammeren afgemest in de vette uiterwaarden. Je herkent ze aan hun kromme neus, smalle bouw, hoge poten en lange staart. Ze werden oorspronkelijk gehouden voor hun mest, maar leveren gelukkig ook heerlijk vlees. En prima viltbare vachten!
mensendieren-Peggy2Peggy (2008) is sinds het voorjaar van 2010 onze border collie. Ze komt uit Wales en heeft een heuse stamboom. Het drijven zit haar in het bloed, dus we moeten haar vooral in bedwang houden. Bij het verplaatsen van de kudde loopt ze altijd achteraan, om de schapen in het gareel te houden.
mensendieren-KateSinds september 2011 hebben we ook Kate, een border collie, geboren in 2009. Ook al zo’n natuurtalent en waanzinnig braaf. Luistert uitstekend en kan heel goed schapen ophalen. Kate loopt bij verplaatsingen altijd voorop, en is een kei in het stoppen van de kudde.
mensendieren-FloBegin juni 2017 krengen we puppy Flo (geboren maart 2017), die al snel elke dag meegaat de hei op met Clemens.
mensendieren-vlieg+vogelDaarnaast lopen er inmiddels nog meer dieren rond (we heten niet voor niets Grebbeveld Schapen ‘&zo’). Zo hebben we een team muizenbestrijding, bestaande uit Vogel en Vlieg.
mensendieren-ponysEn natuurlijk hebben dochter Silke en haar vriendinnen Klaske en Eva drie pony's: Hippie (met stippies), Harly (de andere gevlekte) en rivella (de bruine)
mensendieren-geitjesSinds augustus 2017 hebben we drie geitjes en een bokje (dat nog gecastreerd wordt tot hamel en dan een bel omkrijgt).

En dan zijn er natuurlijk de pony’s Hippie, Harly en Rivella!

mensendieren-Hippie+Harly+Rivella