De dieren van Grebbeveld

mensendieren-Veluwse heideschapenHet schapenras dat we houden, is het Veluwe Heideschaap. We vinden het leuk dat het een streekras is: van oorsprong op de Veluwse hei, en lammeren afgemest in de vette uiterwaarden. Je herkent ze aan hun kromme neus, smalle bouw, hoge poten en lange staart. Ze werden oorspronkelijk gehouden voor hun mest, maar leveren gelukkig ook heerlijk vlees. En prima viltbare vachten!
mensendieren-alle hondenAnno december 2021 hebben we 5 honden
mensendieren-KateSinds september 2011 hebben we Kate, een border collie, geboren in 2009. Kate mag af en toe nog een klein klusje doen, en dat doet ze dan ook graag, maar ze is eigenlijk met pensioen.
mensendieren-FloSinds juni 2017 hebben we Flo (geboren maart 2017). Ze is ongelooflijk slim, en reageert ook op gebaren.
mensendieren-FinnickFinnick (reu) is bij ons sinds 2017, is een hele lieve betrouwbare hond, van wie je altijd op aan kunt.
mensendieren-BrynBryn (sinds 2018) is een border collie met veel bruin in haar vacht, waardoor ze er wat anders uitziet, maar ze is een echte goede schapenhond.
mensendieren-GwenGwen is onze nieuwe aanwinst sinds april 2020. Ze is een verschrikkelijk eigenwijs en slim hondje, en voor de duvel niet bang. En thuis ligt ze het liefst in het holletje van iemands knie op de bank.
mensendieren-vliegDaarnaast lopen er inmiddels nog meer dieren rond (we heten niet voor niets Grebbeveld Schapen ‘&zo’). Dit is ons hoofd muizenbestrijding, Vlieg.
mensendieren-kippenDit zijn onze Wyandotjes, die ons op de gekste plekken verrassen met hun eitjes en om de haverklap broeds raken.