De dieren van Grebbeveld

mensendieren-Veluwse heideschapenHet schapenras dat we houden, is het Veluwe Heideschaap. We vinden het leuk dat het een streekras is: van oorsprong op de Veluwse hei, en lammeren afgemest in de vette uiterwaarden. Je herkent ze aan hun kromme neus, smalle bouw, hoge poten en lange staart. Ze werden oorspronkelijk gehouden voor hun mest, maar leveren gelukkig ook heerlijk vlees. En prima viltbare vachten!
mensendieren-alle hondenAnno mei 2020 hebben we 5 honden
mensendieren-KateSinds september 2011 hebben we Kate, een border collie, geboren in 2009. Ook al zo’n natuurtalent en waanzinnig braaf. Luistert uitstekend en kan heel goed schapen ophalen. Kate loopt bij verplaatsingen altijd voorop, en is een kei in het stoppen van de kudde.
mensendieren-FloSinds juni 2017 hebben we Flo (geboren maart 2017). Ze is ongelooflijk slim, en reageert ook op gebaren.
mensendieren-FinnickFinnick (reu) is bij ons sinds 2017, is een hele lieve betrouwbare hond, van wie je altijd op aan kunt.
mensendieren-BrynBryn (sinds 2018) is een border collie met veel bruin in haar vacht, waardoor ze er wat anders uitziet, maar ze is een echte goede schapenhond.
mensendieren-GwenGwen is onze nieuwe aanwinst sinds april 2020. Ze komt uit een goed nest van twee hele goede werkhonden, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dat goed komt.
mensendieren-vliegDaarnaast lopen er inmiddels nog meer dieren rond (we heten niet voor niets Grebbeveld Schapen ‘&zo’). Dit is ons hoofd muizenbestrijding, Vlieg.
mensendieren-kippenDit zijn onze Barnevelder krieltjes, die ons op de gekste plekken verrassen met hun eitjes.