StreekWaar, lekker lokaal op de zaterdagmarkt

Al een tijdje zijn we met een groep duurzame producenten in en rond Wageningen actief in het platform Wageningen Eet Duurzaam, ondersteund door de gemeente. Maar nu we steeds meer activiteiten ontplooien, werd het tijd om op eigen benen te gaan staan. Dus hebben we een vereniging opgericht:

We zijn nog bezig met de site, een webshop, een bankrekening en dat soort zaken, maar we hebben al een logo. Ook zullen de drie gezamenlijke marktkramen op het Salverdaplein elke zaterdag, nu nog onder de noemer Wageningen Eet Duurzaam, vanaf nu als StreekWaar opereren.

Echt leuk, die StreekWaar-kramen, vol groenten, eieren, geitenkaasjes, bier, jam, onze potten, diepvriesvlees en droge worstjes, honing, oesterzwammen, kimchi, fruit, kiemen, brood en kombucha. En er komen vast nog meer producenten bij. Allemaal uit de directe omgeving van Wageningen! Elke maand draaien we weer beter, en we hebben al een mooie schare vaste klanten opgebouwd. Kom een keertje kijken, zou ik zeggen! Ons vlees is te koop in het vriezertje en in de bekende potten, en vanaf deze zaterdag ook als droge worstjes!

Maar daarnaast gaan we als vereniging ook andere dingen organiseren: een webshop, arrangementen, excursies en proeverijen, een Oogstfeest, en we bedenken vast nog meer. We houden jullie op de hoogte!