Kippetjes (de &zo uit Grebbeveld Schapen &zo)

De geiten en de pony’s zijn weg, maar we hebben nog altijd kippetjes. Sinds kort een mooi koppeltje van een Wyandottehaan en twee -hennetjes, waarbij het enige overgebleven Barnevelderkrielhennetje zich inmiddels bij heeft aangesloten. Ze scharrelen over het erf en zijn nog niet gegrepen door een buizerd, vos of loslopende hond. Echt zo gezellig! En het is altijd weer afwachten waar we de eieren tegenkomen. Tussen een paar strobalen ofzo.

Onlangs heeft Tijmen een partijtje eitjes in ons mini-broedmachientje gestopt. Die komen precies met Pasen uit! Als diergeneeskundestudent vindt hij de ontwikkeling van die eitjes razend interessant. Met zijn mobielzaklampje op de felste stand, kan hij bovendien ín het ei kijken. Fascinerend! Zie deze filmpjes van dag 9 en dag 12. De eitjes leven!

Nu zitten we op dag 17 en is het ei zo vol dat je alleen nog een luchtkamer kunt zien. De eieren die niet gegroeid zijn, heeft hij er al uit gehaald. En afgelopen zondag heeft hij een mooi hok voor de kuikentjes getimmerd, en een warmteplaat aangeschaft. We zijn er klaar voor! Voor meer nieuws over de kuikentjes: volg ons op Facebook of Instagram: #grebbeveld.

een ei op dag 9
op dag 12; Tijmen legt uit waar kopje, nekje en lijf zitten