Grebbeveld Kippen &zo

Zoals jullie inmiddels misschien al wel weten, hebben wij een leuk koppeltje Wyandottekippetjes op het erf rondscharrelen. Zo gezellig! En we eten er nog af en toe (hele kleine) eitjes van ook. Als we ze kunnen vinden tenminste, want de enige plek waar de kippetje ze NIET leggen is het legnest, lijkt wel.

kip met drie kuikentjes die tussen haar veren uitpiepen

Afgelopen voorjaar meldden we al dat Tijmen met de broedmachine 8 eitjes had uitgebroed. En later dat er een kip 3 kuikentjes had uitgebroed. Nou, ze hadden de smaak te pakken! In oktober bleek er op diezelfde plek een kip op 13 eieren te zitten. 13! Ze moest zich echt helemaal opblazen om ze allemaal te bedekken, maar er kwamen zowaar 10 kuikentjes uit. In november, geen beste timing zou je denken. Ook die hebben we maar even in een hokje gezet tot de kuikentjes wat groter zijn.

En een week of twee geleden dacht Clemens dat de kip met kuikentjes uit haar hokje ontsnapt was, want ze liep over het erf met haar kudde kuikentjes om zich heen. Dus hij ging even kijken bij het hokje, maar daar zat nog gewoon een kip met kuikens in. Conclusie: zonder dat we het gezien hadden, heeft er nóg een kip een heleboel eitjes op een geheime plek gelegd, en weer is het gelukt. 8 kuikentjes erbij.

2 hokken met kippen met kleine kuikentjes in een stal, loslopende kippen en haan eromheen

En vorige week zat er wéér een kip op de broedplek. Op 1 ei dit keer. Ik heb het maar snel weggelegd en de kip eraf gejaagd, want het moet een keer ophouden. Straks gaat het vriezen, en komt dat wel goed met die arme kuikentjes dan….

Overigens, het is wel waanzinnig schattig!!! Maar het zijn er inmiddels wel een beetje veel. De haan-hen-verhouding weten we nog niet helemaal, maar als we daarachter zijn, zijn er wel wat kippetjes te koop. Laat maar weten of je belangstelling hebt!