We gaan een kudde beginnen!

De kogel is door de kerk: we gaan een echte Grebbeveld schaapskudde beginnen! We nemen per deze zomer een kudde en een pakket begrazingsopdrachten over van Landschapsbeheer de Wassum, die ons ook zal begeleiden, want we moeten nog veel leren.

Fulltime herder
We kunnen nu niet meer terug, want Clemens heeft vandaag zijn baan opgezegd. Gelukkig reageerden zijn collega’s bij Bionext enthousiast op zijn plannen. Per 1 mei wordt hij fulltime herder. Eerst als freelance herder-in-opleiding bij De Wassum, maar vanaf komende zomer hopen we onze eigen kudde te hebben. Tot nu toe begraasden we met schapen in flexnetten, maar nu gaat hij echt hoeden met onze twee honden. De opdrachten liggen op de zuidelijke Utrechtse Heuvelrug, de Grebbedijk en de Renkumse hei.

Grebbesupporters
Van de 50 schapen die we nu hebben, gaan we naar 275 schapen voor een volledige kudde. Om die te kopen (à 100 euro per stuk), beginnen we binnenkort (streefdatum 2 april) met een crowdfundingcampagne. We hopen voor 1 juli 225 Grebbesupporters te vinden die ons 100 euro willen lenen; we betalen in natura terug met 20% rente (vlees, viltworkshops, feestjes, dagje mee met de herder, dat soort dingen). Daarover binnenkort meer. Wil je graag Grebbesupporter worden, meld je dan aan voor de nieuwsbrief (rechtsonder op deze pagina), dan hoor je het zodra de inschrijving opent.