Schapen op de akker en op tv

Dit najaar hebben de schapen voor het eerst in jaren (sinds we de dijk niet meer doen) weer eens in Wageningen gegraasd. Het project GraanGeluk van Marcel van Silfhout probeert het oude cultuurlandschap terug te brengen in deze streek, onder andere door graanakkers met oude graanrassen terug te brengen. Zo heeft hij een aantal akkers op Landgoed Quadenoord in Renkum, maar ook de prachtige akker aan de Westbergweg (naast de Holleweg) in Wageningen. Van het graan wordt brood gebakken door een streekbakker, en komende winter GraanGeluk-bier gebrouwen door de Stadsbrouwerij Wageningen.

Voor een optimale biodiversiteit zitten er ook akkeronkruiden tussen het graan. En begrazing met schapen is een goede manier om die verder te verspreiden.

Zo liepen we op 22 november met de kudde van Renkum naar Wageningen. Vanwege de publiciteit die Marcel had opgetrommeld, werden we begeleid door een camerateam van Omroep Gelderland, en kwam er ook een fotograaf van de Gelderlander en  de Stad Wageningen.

Omroep Gelderland zond die avond een leuk item uit! Het lukt me niet het hier in te voegen, dus klik even op de link hiernaast.

Het artikel in De Gelderlander:

Ook stond er een mooi artikel in de Stad Wageningen: