Er is weer lamsvlees! Bestel maar!

Nu er lammeren zijn geslacht, kun je vanaf woensdag 25 september weer lamsvlees komen halen! Het bestelformulier is weer open, dus ga je gang en bestel maar!

De meeste dingen zijn hetzelfde gebleven:

  • Je kunt met Grebbebonnen betalen of cash. Als je belooft meteen via internet te betalen als je thuiskomt, mag dat ook.
  • Het vlees is vacuüm verpakt in tweepersoonsporties, en diepgevroren. Er zit een sticker op elk pakje met de naam van wat er in zit.
  • Je kunt een pakket bestellen van ongeveer 2,5 kg, waar bout, schouder, rug, nek en gehakt in zit.
  • Je kunt ook losse bouten en schouders bestellen, of een uitgebeende schouder die verwerkt is tot rollade. Ook kun je 3-ribsrackjes bestellen. En voor de echte liefhebber is zelfs een heel of half lam mogelijk, dat je zelf uit kunt benen. Maar dat lukt pas bij de volgende slachtronde, over een week of twee, drie, want nu zijn ze allemaal al uitgebeend.
  • Onze nieuwe slachter gaat ook weer worsten voor ons maken, volgens hetzelfde recept. Maar de hand van de maker schijn je er toch in terug te kunnen zien, dus we zijn zeer benieuwd of ze hetzelfde smaken en weer zo lekker (of nog lekkerder!) zijn.
  • Ook hebben we vanaf begin oktober weer blikken! Nu naast Grebbestoof ook Grebbegoulash, beide met een prachtig nieuw etiket.

etiketgrebbestoof

Maar er zijn ook een paar dingen veranderd ten opzichte van vorig jaar.

  • Lichte prijsverhoging – We hebben de prijzen iets moeten verhogen (zie het formulier). Door de grotere aantallen kunnen we het inpakken niet meer zelf doen, waardoor onze kosten hoger zijn geworden.
  • Nieuw afhaalpunt – Het afhalen is niet meer aan huis, maar op Haarweg 12, waar we een heleboel vriezers hebben staan (met dank aan Dieter en de verhuizing van Danone).
  • Andere afhaaltijden – Het afhalen is niet meer in de avonden onder etens- en bedbrengtijd, maar op woensdag- en zaterdagochtend van half 10 tot half 12, te beginnen op woensdag 25 september. Als die tijden je echt niet uitkomen, kun je een afspraak maken voor een ander moment, want ik ben toch elke ochtend op de Haarweg om de lammeren op stal te voeren. Ook kan ik desnoods je bestelling mee naar huis nemen, zodat je toch in de avond kunt langskomen (bijvoorbeeld als je in Wageningen werkt en na je werk langs wilt komen). Maar je zult begrijpen dat dat niet onze voorkeur heeft.

Wat ook anders is dan vorig jaar, is dat we vlees genoeg hebben. De 23 lammeren die deze week zijn geslacht, laat ik tot pakketten verwerken, en ik heb ook alvast wat hele bouten en schouders apart laten leggen. In oktober laten we er dan weer een lading slachten. Toch vinden we het prettig als je het bestelformulier invult, zodat we weten hoeveel pakketten, bouten en schouders we nog kunnen verwachten. Dan weten we bij de volgende slachtronde precies hoe we het uitbenen moeten doen. Ook kunnen we dan een betere inschatting maken van de vraag naar worsten. Tenslotte weten we dan hoeveel lammeren we overhouden om te verkopen aan bijvoorbeeld restaurants.

Dus niet vergeten en gauw invullen, dat bestelformulier!