Een golf van lammetjes

De grootste lammergolf is inmiddels voorbij. Er was een dag dat er 47(!) geboren werden, maar inmiddels, begin maart, zitten we op een stuk of 3, 4 per dag. We zien er altijd naar uit, naar de lammertijd, maar het is ook altijd wel weer heerlijk als het afgelopen is.

Al met al is het eigenlijk heel goed gegaan. We wisten niet wat we moesten verwachten, met die blauwtong afgelopen najaar, tijdens de dekperiode, maar het heeft gelukkig geen zichtbaar effect gehad op de dracht en de lammeren. Mooi dat we weer een goede groep ooilammeren erbij hebben om de kudde te verjongen en aan te vullen vanwege de dieren die door blauwtong doodgegaan zijn.

Ruim 450 lammetjes hebben we binnenkort. Tot nu toe 10 fleslammetjes, en dat is een hele nette score, dat is wel eens meer geweest (al kan dat nog komen natuurlijk). Een paar fleslammetjes is ook wel gezellig hoor. Die zijn altijd heel mak en ook heel geschikt om mee te nemen bijvoorbeeld naar de Paasmarkt van StreekWaar op de Markt in Wageningen Paaszaterdag 30 maart.

Om jullie mee te laten genieten, hier een serie leuke lammetjesfoto’s en wat filmpjes. Vrolijke lammetjes, duttende lammetjes, drinkende lammetjes, wij krijgen er nooit genoeg van…

Lammetjes aan de lambar. Hun staartjes kwispelen net zoals ze doen als lammetjes bij hun moeder drinken.

Als de moeders aan het voerhek staan, is het speelkwartier voor de lammetjes!