Drentjes op Heidestein

Zoals jullie misschien weten, is Utrechts Landschap onze grootste opdrachtgever. Nu hadden ze zelf nog een kleine kudde Drentse heideschapen, die grazen rond de schaapskooi Heidestein in Driebergen-Rijsenburg en op Bornia. Die werd gerund door vrijwilligers, maar door eerst de wolf, en toen blauwtong eroverheen, werd het de vrijwilligers te veel. Dus vroegen ze of wij de begrazing niet over wilden nemen. En liefst ook de schapen.

Nu waren die Drentjes totaal niet gewend om gehoed te worden door honden. Ze werden altijd gelokt en verplaatst met behulp van brokjes. Dus we hadden geen idee hoe ze op een hond zouden reageren. Want als hoeden niet zou lukken, dan zou het voor ons niet werken. Dat zijn we de maand maart aan het testen.

De vrijwilligers van Heidestein hebben jarenlang met hart en ziel voor de Drentjes gezorgd, maar zijn blij dat ze van de grootste zorgen verlost zijn. Maar gelukkig willen ze nog wel graag hand- en spandiensten verlenen, en daar maken wij graag gebruik van. Zij blij, wij blij!

De Drentjes zullen in elk geval in maart in de natuurgebieden rond de schaapskooi zijn, en in het weekend bij de kooi. Dus ga vooral een keer kijken! Ook zijn ze present bij het Schapenscheerfeest op Heidestein op zaterdag 15 juni. Daar zullen wij ook zijn met een kraampje met onze wol.