Kilootje

Record dit jaar: ons lichtste lammetje ooit dat in leven is gebleven: 1,1 kilo! Geboren op 15 februari. Op Instagram en Facebook vroegen we mensen om tips voor een naam, en lotjernr1 kwam met de leuke suggestie Kilo. Wat we dan toch al snel verkleinen tot Kilootje.

Onze lammeren zijn gemiddeld een kilo of 4 bij de geboorte, met uitschieters tot bijna 7 kg. En we vinden alles onder de 3 kg eigenlijk al aan de kleine kant. Dus 1,1 is echt ongehoord, en al helemaal dat het dan blijft leven!

Kilootje was zo klein dat ze niet bij de uier van de ooi kon, dus ze is fleslam geworden. De eerste paar dagen lag ze onder de rode warmtelamp. En omdat ze zo mini was, wilden we nog geen oornummers in die kleine oortjes doen, dus ze loopt inmiddels als enige ongenummerde lammetje in het fleslammetjeshokje. Maar ze is levendig en vrolijk en ongelooflijk schattig! Inmiddels is ze overigens al een kilootje aangekomen 😉

Zoon Tijmen en lammerhulp Pauline gingen onlangs een wandelingetje met Kilootje maken in de wei, samen met onze hond Gwen.

WAARSCHUWING: als je chagrijnig wil blijven, moet je hier niet naar kijken, want hier word je heel vrolijk van!