Druk weekend

Soms komt alles tegelijk. Niet alleen pech (zie het volgende verhaaltje), maar ook leuke dingen die echt moeten gebeuren. Neem nou komend weekend. Zaterdag is ’s ochtends de Grebbewinkel open, ’s middags hebben de jongens gaan allebei naar een feestje, en ’s avonds moet ik optreden met Dames&Heren (het acapellagroepje waar ik in zing) in Nijmegen. En zondag komt er ’s ochtends bezoek voor Silke’s verjaardag, staan we ’s middags op de Markt, en zingt Dames&Heren ’s middags én ’s avonds in Wageningen. Dus misschien tot dit weekend!

lamb-on-spitZondagmiddag 6 oktober is dus die markt (op de Markt in Wageningen) met allerlei lekkere streekeetdingen op de Koop- en Kookzondag, van 1 tot 5. Met een lam van ons aan het spit. Gelukkig is dat lam geheel en al in de vaardige handen van mediterrane buitenkok Leonard den Boer van Butifarra, want ik kreeg het even benauwd bij het idee dat ook nog te moeten regelen. Hij gaat er hele lekkere dingen van maken. Het lam gaat in de ochtend aan het spit zodat het halverwege de middag klaar is. Je kunt kleine stukjes proeven, maar ook eind van de middag een maaltijd ophalen om thuis te eten.

eten9
Leonard van Butifarra (in het wit) vorig jaar in actie tijdens ons Schaapscheerdersfeest

Maar natuurlijk staan we ook zelf op de Markt met een Grebbekraampje, naast het lam. We hebben blikken Grebbestoof en Grebbegoulash en worsten die je allemaal kunt proeven, en die kun je als je wilt ook met Grebbebonnen betalen. Tot zondag!