Zomerser kan het niet: hooien aan de Haarweg

Aan onze oproep voor hooihulpen werd ruimschoots gehoor gegeven. Met 12 volwassenen en 6 kinderen hebben we 305 balen (met dank aan Jan Berkhout die ze allemaal geteld heeft) op de wagen gestapeld en naar de hooizolder overgebracht, en waren we binnen twee uur klaar!

Na afloop, na hard werken, zweten, en overal stof en sprieten, wilde het koude bier goed smaken. En dan gezellig met zijn allen soep aan de lange tafel. Dat is toch echt wel het leuke van de constructie met de Grebbesupporters, dat we een hele club mensen hebben die ons een warm hart toedragen en het bovendien hartstikke leuk vinden om na een dag op kantoor achter de computer even flink de spierballen te laten rollen. En het mooie van hooien is natuurlijk dat het altijd mooi weer is ;-).

Kijk hier voor meer foto’s

2012-07-25-20-15-46
Bedankt (vlnr) Tanja, Pauline, Linde, Koen, Alet, Jeroen, Mariëtte, Maarten en (zittend) Pim en Helen-Rose. Ook Jan en Gijs (met de kleintjes Willem en Ina), die al naar huis waren, bedankt! Rechts staan Tijmen, Clemens en Silke, links zit ik, en Jochem neemt de foto.

2012-07-25-18-26-10
Helen-Rose en Mariëtte hadden een mooi ritme te pakken.

2012-07-25-19-36-48
In de eerste wei leek het bijna stro, zo grof en geel was het, maar in de tweede wei was het hooi nog heel groen, zelfs een tikje vochtig. We hebben het met tussenruimte en niet te hoog opgestapeld, om broei te voorkomen. Gelukkig hebben we ruimte zat op de hooizolder.

2012-07-25-20-02-41
En toen moest het nog van de wagen de zolder op. De loonwerker hielp ook een handje mee.