Zo veel lammetjes!

Van 8 februari (toen het eerste lammetje op de uitgerekende dag werd geboren) tot half maart worden er bij ons meer dan 400 lammetjes geboren. Een waanzinnige drukke, hectische, maar ook mooie tijd! We hebben gelukkig hulp van een hele kudde trouwe en nieuwe vrijwilligers. Het is bijna voorbij, en het gaat hartstikke goed. We hebben maar 10 fleslammetjes, en dat valt mee. Het voordeel van fleslammetjes is dat ze heel geschikt zijn om bijvoorbeeld mee te nemen naar de Paasmarkt van StreekWaar, op de zaterdag voor Pasen.

Een foto-impressie van een prachtige lammertijd! Wil je nog meer foto’s en filmpjes bekijken? Kijk dan in het foto-album lammertijd 2023.

Het eerste lammetje! We hadden met alle lammertijdvrijwilligers gegokt wanneer het eerste lam zou komen. En Marjolijne (al 10 jaar vrijwilliger bij ons) zat er het dichtste bij! Het kwam namelijk netjes op de uitgerekende datum, (145 dagen nadat de rammen erbij waren gegaan), en ook nog eens op de dag dat ze zelf lammerdienst had!
Deze lammeren winnen de wedstrijd synchroonliggen
Zullen we deze tweeling yin en yang noemen?
Eerst lag moeder, en stonden ze er met zijn tweeën op. Eentje sprong eraf, moeder stond op, en deze evenwichtskunstenaar slaagde erin op zijn moeder te blijven staan! Nog nooit eerder vertoond! Zijn zusje neemt intussen een slokje.
Zo in de middag schijnt het zonnetje de stal binnen. Lekker!
Wat is er nou mooier dan een dutje doen bovenop je warme zachte schapenmoeder?
Grebbeveld lammetjes buiten
De eerste lammetjes zijn alweer naar buiten!