Wolatelier opgeknapt!

Jullie hebben mijn wolatelier vast wel eens gezien, live of op de foto. Wel een grappig gebouwtje, met allemaal hokjes met lage muurtjes ertussen, waar vroeger jongvee en varkens in hebben gezeten. En nog twee troggen. Heel authentiek, maar eigenlijk verschrikkelijk onhandig, al die muurtjes. Bovendien zat de vloer vol barsten en gaten waar dan vies viltwater in bleef staan. En het aanrechtje was een beetje houtje-touwtje.

Nu het er naar uitziet dat we toch wat langer kunnen blijven op deze locatie, werd het tijd voor een opknapbeurt. Muurtjes eruit, nieuwe vloer erin, verfje erop en een fatsoenlijk aanrechtje erin. Dus zijn we daar van de winter mee aan de slag gegaan.

Het begon met de sloop. Vooral Jochem, Angela en ik hebben eindeloos veel stenen gebikt, kruiwagens met puin gereden en betonijzer losgeslepen. Ook Clemens, Tijmen en Thomas hebben nog een paar uurtjes geholpen.


Het eerste sloopwerk ging met de hamer, hier gehanteerd door Tijmen. Later moesten we een sloopbeitel inzetten.
Jochem slijpt restjes betonijzer weg


We mochten gelukkig het sloopafval dumpen bij de buren, een sloopbedrijf. Maar het vak waar het in moest stond vol met wel 20 cm water. Angela moest laarzen aan dus!

Ik en Jochem met de sloopbeitel. Wat een klus! Angela kruit puin.


Dit was het eindresultaat: een prachtige lege ruimte met een knollenveld als vloer. Na rijp beraad hebben we besloten er beton op te laten storten. Voor het zo ver was, hebben we eerst de muren maar weer eens gewit. 


Remco en Angela hielpen bij het betonstorten om het glad te trillen met trilspanen.Vervolgens hebben Tijmen en ik de onderste helft van de muren olijfgroen gespoten. Mooi!


Het eindresultaat na het verven.


En zwager Jack hielp om de waterleiding tiptop in orde te maken.

Aansluiting voor tuinslang, wasmachine, aanrecht én vaatwasser. Wij zijn blij!
De afvoer (die grijze buis daar rechts) heb ik helemaal zelf gemaakt.

Laatste fase: boven de groene rand een randje grassprietjes van een paar centimeter hoog, met hulp van Marleen. Is best een klusje, het hele atelier rond. Daarop gaat Silke her en der wat schaapjes, hondjes en herdertjes tekenen.