Warme ontvangst op Zuylenstein

Het was druk in het weekend van 9 november. Tegelijk met de streekmarkt in het Binnenveld werd de kudde ook feestelijk ontvangen op landgoed Zuylenstein in Amerongen, waar de laatste begrazingsronde van de lanen ging beginnen. Hans, Saskia en Bosse liepen mee, Clemens kon gelukkig weer goed genoeg lopen om voorop te gaan.

De eigenaresse van het landgoed en opdrachtgeefster van deze begrazingsklus, Jemima de Brauwere, had tientallen belangstellenden opgetrommeld om de kudde welkom te heten. Clemens gaf uitleg over de kudde, de mensen waren zeer geïnteresseerd en ook de kinderen vonden het prachtig. We hadden worstjes en blikken meegenomen om te verkopen, en gevilte vachten om te laten zien.

Het was een prachtige dag met prachtig weer, en Bosse heeft een heleboel prachtige foto’s gemaakt, waarvan hieronder een kleine selectie.

Ook het lokale weekblad De Kaap berichtte erover. Die fotograaf rende zo hard achteruit om een goed plaatje te krijgen, dat de schapen dachten: ah, daar moeten we achteraan! Het kostte enige moeite ze weer in het gareel te krijgen, zodat de foto van het artikel gemaakt kon worden, netjes met de herder voorop.

zuylenstein-aankomst-bosseAankomst vanaf de overkant van de provinciale weg.

zuylenstein-aankomst2-bosse
Door de poort het landgoed op.

zuylenstein-clemensvertelt-bosse
De herder vertelt…

sheep-with-bystanders
…onder grote belangstelling

zuylenstein-meisjestussenschapen-bosse
De kinderen vonden het allemaal prachtig!

zuylenstein-clemensjochem-bosse
Jochem was een dagje met zijn vader mee.

zuylenstein-saskiahans-bosse
Na afloop liep de kudde naar de wei waar ze de nacht mochten doorbrengen, begeleid door Saskia (in oranje vestje) en Hans (met hoed).

Foto’s Bosse van Swaay