Streekmarkt weer gezellig en druk

De Streekmarkt ‘Varken op de Leer’ afgelopen zaterdag was nog drukker dan vorig jaar. Mooi weer, meer dan duizend bezoekers, was de inschatting, en dat zou zomaar kunnen. Het was een grappig gemêleerd publiek, met bewoners (veel boeren) uit het Binnenveld, oudere mensen die uit nostalgie komen kijken en (vaak jonge) foodies uit Ede, Bennekom en Wageningen. Aan mijn omzet te zien, was het in elk geval het juiste publiek, want we hebben goede zaken gedaan. Veel principiële vegetariërs zullen er in elk geval niet rondgelopen hebben, bij zo’n slachtfeest.

’s Ochtends werd er aan de ladder (‘op de leer’) een varken uitgebeend, en toen die aan lapjes lag, was er een lam van ons aan de beurt. Op de foto is te zien hoe Jorrit-Jan de kunst afkijkt bij de slager, want hij heeft die dag net een lam van mij gekocht om zelf eens te proberen uit te benen.

20131109_132727

Op onze kraam lieten we onze droge worst en onze blikken Grebbestoof en Grebbegoulash proeven. Een makkelijke, maar toch een beetje verantwoorde kant-en-klare maaltijd uit  de streek, dat vonden veel mensen toch wel handig om in huis te hebben. Restje rijst of aardappels erbij, zo klaar.

20131109_135206

De foto is genomen door Pieternel, die – naast onze Tijmen en Silke die op de foto staan – de hele middag op de kraam toastjes heeft gevuld met stoof en goulash. Bedankt Pieternel, Tijmen en Silke!