Viltvachtjes

Goed nieuws: zondag 29 juni komt de viltmachine bij ons logeren! We mogen het prototype van Hawar een zomer lang testen, dus ik ben erg benieuwd.

In de tussentijd probeer ik een markt te ontwikkelen voor de vachten. Er zijn al flink wat bestellingen voor hele vachten, die ik ga produceren zodra de machine er is. Dus ruim voor de winter (zoals ik beloofd had) moet lukken, waarschijnlijk zelfs al in de zomer. Maar zoals je misschien weet, heb ik ook het idee om geboortevachten te maken, speciaal voor baby’s, met de naam en bijvoorbeeld het geboortekaartje erop. Een kennis wees me op de beurs Ouders Natuurlijk, die afgelopen zaterdag in Doorwerth werd gehouden. Daar komen (aanstaande) jonge ouders die het graag zo natuurlijk mogelijk willen doen. Dat leek me wel mijn doelgroep. Er zijn bijvoorbeeld best mensen die wel een vachtje willen, maar liever niet van een dood schaap. Dus er waren allerlei kraampjes met katoenen luiers, gezond eten, borstvoedingsadvies, alle mogelijke draagdoeken en duurzame kleding. En mijn geboortevachtjes dus!

20140614_174803

Ik heb veel vilten schaapjes en lammetjes verkocht, en één vachtje. Maar er waren wel heel veel zwangeren die een flyertje meenamen, omdat ze het echt heel mooi vonden. Dus ik heb goede hoop dat er wel wat bestellingen uit voort zullen komen.

Ik had dus speciaal voor de gelegenheid wat voorbeeldvachtjes gevilt, vooral om de kraam een beetje vol te maken. Op zich richt ik me op vachtjes-op-maat, die mensen kunnen bestellen. Maar om nou alleen het vachtje te laten zien dat ik voor mijn collega’s dochtertje Eline had gemaakt (en dat ik een dagje mocht lenen), dat leek me zo kaal.

20140608_172419

20140613_14544020140613_145603

Wil je ook zo’n vachtje voor je (aanstaande) (klein)kind, kijk dan even op GrebbeVilt.