Viltfeestjes

Twee weken geleden was het twee dagen feest achter elkaar, eerst voor grote mensen en toen voor kinderen. 2015-03vachtvilten-07

Gerda, Dickie, Maria en hulpviltster Mijke aan het vilten

2015-03vachtvilten-08Op vrijdag was er weer een viltworkshop. Wegens een afzegging maar drie deelnemers, maar wel hele gezellige: de drie tantes van onze vrijwilligster/buurvrouw/vriendin/moeder van school Mijke. Soms vraag ik me af waarom er zo weinig mannen komen vilten. Terwijl vachtvilten toch eigenlijk een hele stoere bezigheid is. Maar dan bedenk ik dat ik niet moet zeuren. Zo lang er allemaal van die leuke vrouwen komen vilten, wat maakt het dan in hemelsnaam uit?
De tantes van Mijke zijn fanatieke kampeerders in hun De Waard-tenten op de waddeneilanden. Ze hadden de vachtjes van Mijke en haar kinderen gezien, en ja, dat wilden ze ook wel! In het stoeltje voor die tent, en ’s nachts onder de slaapzak is zo’n vachtje natuurlijk niet te versmaden. Tante Gerda wilde zelfs haar tent wel op haar vacht vereeuwigd. Dat lukte prachtig!
Zaterdags was het weer feest, want Nikki was jarig en vierde haar kinderfeestje bij ons. Tijdens een vorig feestje maakten de kinderen een vilderijtje van een 3d-schaapje op een groen lapje. Maar deze dame wilde een zitvachtje vilten. Ze had geluk, want de schapen stonden nog op stal, dus ze konden ze aaien. Toen cadeautjes verstoppen en zoeken, taartjes versieren, en dan aan het vilten! Stukje vacht ondersteboven, lapje wolvlies erop, mooi versieren met wollen draden en lapjes en dan: rollen maar. Vier keer 5 minuten, da’s best lang als je net 8 bent. Maar het resultaat was fantastisch. Ze konden hun vachtje meteen gebruiken bij het kampvuurtje, om op te zitten tijdens het roosteren van de marsmallows!

2015-04voorjaar-15
De jarige Nikki

2015-04voorjaar-16
Schapentaartjes versieren


2015-04voorjaar-17
Ondanks de regen en dankzij Tijmen en de partytent toch een vuurtje

2015-04voorjaar-18
Het resultaat: acht prachtige lapjes!