Vachten te koop

De afgelopen maanden heb ik mijn nieuwe viltmachine uitgebreid gebruikt. Dat gaat prima! Ik heb al aardig wat vachten op bestelling gemaakt. Geboortevachten zoals in het berichtje over Jesse, maar ook al een heleboel meer. Deze aanstaande ouders wilden een vachtje met Bruna-achtige schaapjes erop. Omdat me dat niet zo mooi leek op een witte achtergrond, was ik blij dat ik nog een lapje groen wolvlies had liggen.

GrebbeVilt-babyvacht-Bruna-Olaf

Maar ook om mensen terug te betalen die hadden bijgedragen aan de aankoop van de viltmachine. Maar intussen begint er een voorraad te ontstaan, zie viltvachten aanbod (deze pagina is altijd in ontwikkeling), waar ook afmetingen en prijzen bij staan. Dat varieert van €80 voor een geboortevacht tot € 120 voor een grote. Dus als je altijd al een vacht in huis hebt willen hebben, grijp je kans. Je hebt dan geen dood schaap in huis (het zijn geschoren vachten die op een laag wolvlies gevilt zijn), van een schaap uit de buurt.Je kunt er natuurlijk ook zelf een komen vilten, zie vachtviltworkshops.

Ik heb vachten van Veluwse heideschapen, zoals deze (heel mooi, met staart)
GrebbeVilt-15Veluws-vachtzijde
maar ook vachten van schapenhouders uit de buurt: Skuddes, zwartblessen, Racka en een bijzondere grijze Herdwickvacht. Die laatste was een experiment, maar is heel mooi uitgevallen met minstens vijftig tinten grijs ;-). De vacht is vrij kortharig, nogal grof van structuur, dus niet zo lekker aan de blote huid (da’s een beetje pech, als je geïnspireerd zou raken door die tinten grijs), maar prachtig als vloerkleed. Kom gerust kijken als de winkel open is, of bel me voor een afspraak (06-40349079).
GrebbeVilt-9Herdwick-grijs-vachtzijde