Sloffen op maat

Ik ben helemaal gegrepen door de sloffenkoorts! Voor de sloffenworkshops heb ik een mooi voorraadje voorbeeldexemplaren gemaakt om te laten zien aan de deelnemers. En ik word er ongelooflijk happy van! Lekker creatief uitleven met kleurtjes wol. Sloffen met ronde neuzen, of juist een opkrullende punt. Wit of bruin van binnen, met hele fijne of juist lekker grove wol. Met gewolkte kleurtjes van buiten, of juist strepen en vlakken. Leuk is ook om te experimenteren met de opening. Een inknip aan de zijkant, of juist voor en achter, gewoon omvouwen of laten krullen, heel leuk om uit te proberen.

Vervolgens ben ik ook sloffen gaan vilten voor mezelf en m’n familie: man en kinderen, schoonmoeder en m’n ouders. En onlangs zelfs de eerste bestelling!

Wil je ook sloffen bestellen, dan kan dat! Zie bestel sloffen op maat.
Maar nog leuker is het natuurlijk om zelf sloffen te komen vilten. Zodra het weer mag, plan ik nieuwe data voor de sloffenworkshops.

Dit zijn de voorbeeldsloffen die ik had gevilt:

        

De sloffen voor m’n schoonmoeder:

Het hele gezin in wollen sloffen:

Ik heb ze nog even doorgevilt om de voeten heen, dan gaan ze heel mooi passen. Dikke sokken aan, plastic zak om je voet, en dan lekker masseren met warm water en zeep. Hieronder zie je links na, en rechts voor het doorvilten. Wel op tijd stoppen, want het is wel fijn als je een beetje ruimte overhoudt.

Voor m’n ouders:
  

En de eerste bestelling! Petra gaf ze cadeau aan Marcel. Hij heeft ze zelf nog even doorgevilt, en daarna heb ik er nog zooltjes ondergezet voor hem.