Schapen op de dijk

Jullie hadden nog een foto tegoed van het koppeltje schapen op de dijk bij de haven. Als echte kuddedieren liep de hele groep op een kluitje. 20140407_095913
De schapen lopen hier tot 1 mei, waarna op verzoek van de Vlinderstichting de wei twee maanden met rust gelaten wordt, zodat er weer een heleboel bloemen kunnen gaan bloeien. In de tussentijd begraast dit koppel andere dijkvakken, zoals bij Rustenburg en de jachthaven.

De grote kudde liep overigens eind maart dichter bij huis dan ooit. We willen de weides die we bij de Haarweg pachten graag kort afgegraasd hebben, zodat we onze ruige mest erover uit kunnen laten rijden. We dachten dat ze het kleine weitje vlakbij huis in een paar uur wel kaal zouden hebben, maar ze zijn er uiteindelijk een heel weekend mee zoet geweest. 20140405_102814

Sinds vorige week loopt ook deze grote kudde op de dijk, maar dan verderop richting Rhenen, bijna bij de Grebbeberg. De grote kudde vervoeren we altijd lopend, omdat ze niet in een karretje passen 😉 Tijmen, Silke, en Silke’s ponymaatje Eva liepen mee, ik reed er met de bus met wagentje achteraan. Via de Weidijk, en onderaan de Grebbeberg de provinciale weg over, waarbij onze schaapjes als eersten het maagdelijke nieuwe asfalt overstaken. Omdat de N225 pas die nacht open zou gaan na twee weken sluiting, konden we er makkelijk door. De verkeersregelaars vonden het wel geinig, zo’n schaapskudde over de weg.
20140410_192707-1
De kudde op de Weidijk, met Eva, Silke en Tijmen erachteraan

2014-04-10 19.40.07
De verkeersregelaars op de nog net afgesloten N225.
2014-04-10 19.41.22
Het laatste stukje naar het dijkvak

Dat stuk Grebbedijk is voor ons de eerste betaalde begrazingsopdracht van het jaar, en daarmee is het begrazingsseizoen dus weer begonnen. We begrazen ook nog een stuk bij de Plasserwaard, en nog de bastions onderaan de Grebbedijk. Hierna gaan we naar Renkum, en daarna Plantage Willem III en daarna verder de Utrechtse Heuvelrug op, naar natuurgebieden en landgoederen.