Schaap in blik

We zijn momenteel bezig met een experiment. Vorige week hebben we een paar ooien die we niet willen aanhouden, naar slager Ter Weele in Oene gebracht. Ter Weele is een beroemde slager, die nog zelf dieren slacht en ze verwerkt tot wat je maar wilt: worst, pate, vlees in blik, gedroogd vlees (cowboyvlees), hammen, en wat je verder nog kunt verzinnen. Hij doet dat voor sterrenkoks, maar ook voor ons. Wat bijzonder is, is dat hij het karkas na het slachten eerst tien dagen in de koelcel laat hangen voordat hij het verder verwerkt. Dat schijnt de smaak en malsheid zeer ten goede te komen.

Maar goed, onze schapen. Wij zijn van plan ze te laten verwerken tot knoflookworstjes, pate met gedroogde tomaat, en tot schaap in blik: Grebbestoof en Grebbecurry. Voordeel van blik is dat het twee jaar goedblijft. Heel handig als je snel wat op tafel wilt toveren, of op vakantie. Het resultaat zullen we jullie laten proeven als je je vleespakket komt ophalen, en dan kun je meteen wat meenemen. Nieuws volgt!