Leuke openingsparade EK schapendrijven

De tocht van Elst naar Renkum is prima verlopen. Clemens en vrijwilliger Hans draaien hun hand niet meer om voor het oversteken van een provinciale weg. Hans houdt gewoon een auto tegen in zijn knaloranje vestje, en legt even uit dat er een kudde aankomt. Dan houdt hij op dezelfde manier een auto uit de andere richting aan. De meeste mensen vinden het alleen maar hartstikke leuk, er hangen heel wat mobieltjes uit het raam te filmen…

dsc06965

Vervolgens was het heel bijzonder, meelopen in de openingsparade van de EK Schapendrijven. Op de site van Omroep Gelderland staat een leuk kort filmpje waar Clemens en de kinderen met hond Kate voorop lopen. Er stond ook een grote foto in de Gelderlander, waarschijnlijk alleen in de regio Renkum, met een vergelijkbaar beeld.

dsc07000

Verder hebben we op de kampioenschappen geen taken; de organisatie zorgt voor de schapen. Hebben we de tijd om rustig te gaan kijken, dat is ook wel eens relaxed. Naast de wedstrijden zijn er ook demo’s van hondenbehendigheid (zo’n parcours met hekjes waar ze over moeten springen, een tunnel, een wip en slalompoortjes enzo) en hondenfrisbee. Zaterdag heeft Silke dat met Kate allebei geprobeerd, deed ze best goed!