Leuke Levende Kerststal 2018

Het was weer een sfeervolle Levende Kerststal, met echte Jozefs, Maria’s, kindjes, koningen, herders én engelen. Er werd lekker geknutseld, in het stro gespeeld, er werden wafels gesmuld en marshmallows geroosterd en het was al met al verschrikkelijk gezellig!

De avond ervoor hebben Tijmen en Flo al even proefgedraaid met de stal en kribbe. Het werkte!

Op de dag zelf hadden we drie baby’s, ondanks de paniek omdat er de dag ervoor ineens twee baby’s het lieten afweten. Gelukkig waren er twee andere moeders bereid met hun kindje te komen. Tussendoor zijn er maar 10 minuten geweest dat er even een babypop heeft gelegen.

Dit waren de eerste Maria (Joke), Jozef (de vader) en hun allerschattigste kindje (Douwe). Hun dochtertje was engeltje, tot ze er geen zin meer in had.

Tussendoor heeft mijn nichtje Heleen even Maria gespeeld met een pop, en Aron was Jozef. Koningen zijn Sam, Jan en Bas.

De volgende Maria was Tessa, met wie ik in een leesclubje zit, met haar zoontje, ook een Douwe.

En tot slot was er Maria-Jessica met baby Kaj. Aron en later Remy speelden Jozef.

 

Leuk was ook dat Ebba langskwam, die 5 of 6 jaar geleden Kerstkindje heeft gespeeld. Die wilde wel even engeltje zijn (2e van links) met haar kleine zusje.

 

 

Jochem en Timo waren de herders met de os (kalf), ezel en kameel (nou ja, alpaca, want de kamelen waren op, maar wél met veulen). En natuurlijk waren er ook een paar mooie schapen.

Er was natuurlijk weer warme choco, glühwein en soep (door Remy, Pieternel, Wietske, Theo en Herman), en versgebakken wafels (door Silke, Klaske, Eva en Heleen). Bij de Grebbekraam en de kraam van de Binnenveldse boeren zat Marleen schaapjes te prikvilten, met achter de kraam Cius en Leander.

In de knutselstal kon iedereen een kerststukje maken, een kaars versieren of een engeltje knutselen. Margreet hielp bij de engeltjes, mijn moeder en Peter bij de kaarsen en zoals altijd waren Helen-Rose en Maarten team-kerststukjes.

Een delegatie van Dames&Heren, het zanggroepje waar ik in zing, zong kerstliedjes. Filmpje:

Groot succes, zoals altijd: het strokasteel en marsmallows bakken boven een vuurtje.

Filmpje van spelen in het strokasteel en de kraampjes in de veldschuur: