Lamsschouder als kerstvlees

Naast een veterinaire zoon (zie ander berichtje) hebben we ook een culinaire zoon: Jochem. Hij houdt heel erg van koken en dat doet hij ook 3x per week (jawel, we weten het, we zijn enorme bofkonten!). Een tijdje terug maakte hij een werkelijk fenomenaal lekkere lamsschouder klaar. Gewoon van een TikTok-filmpje (van TikTok-kok melizcooks). Het is helemaal niet veel werk, maar moet wel heel lang in de oven. Maar dan kun je ondertussen gewoon allemaal andere dingen doen.

Wil je lamsvlees met kerst? Helaas zijn de lamsbouten op, maar we hebben nog wel 10 lamsschouders. En ook nog een paar rollades. Wil je zeker weten dat er nog een of twee schouders zijn, reserveer dan even via grebbeveld@gmail.com. De Grebbewinkel is open op vrijdag 22 december 10-14 uur en zaterdag 23 december van 10-12 uur. Natuurlijk kun je ook gewoon lamburgers, gehakt, koteletjes of boutschijven komen halen.

Zoals je misschien weet, is ons lamsvlees ook te koop bij:

Eventueel kan ik ook iets voor je meenemen naar mijn huis in Wageningen, dat je het daar ophaalt, maar thuis is mijn vriezerruimte beperkt (bel of app dan even naar 06-40349079).

Dit is het TikTok-filmpje van die heerlijke lamsschouder:

Hier de instructie even uitgeschreven:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een braadslee (er moet later een laagje bouillon in, dus een bakplaat werkt niet). Snijd twee uien in kwarten en snijd een hele bol knoflook in plakjes. Leg er wat laurierblaadjes, takjes rozemarijn en tijm bij, en giet er wat olijfolie overheen. Leg daarop de lamsschouder. Kwast die in met olijfolie en sprenkel er zeezout en zwarte peper overheen. Leg dit een half uur in de oven.

Haal de braadslee uit de oven, en giet er kippenbouillon bij. Dek de braadslee dan af met aluminiumfolie en sluit dit goed af. Zet de oven op 160 graden. Laat hem daar 4 uur in staan.

Haal de aluminiumfolier eraf en zet hem dan nog een half uur in de oven. Dan laat je hem een half uur buiten de oven rusten met de folie er weer op. Daarna kun je het vlees in draadjes van het bot halen. Superlekker!