Kopen, koken en zingen begin oktober

Of we tijdens de koop- en kookzondag (6 oktober in Wageningen) niet een lam aan het spit wilden rijgen. Als extra attractie tijdens de foodmarkt met streekproducten in een grote tent op de Markt. Nou, dat leek ons wel wat. Dus kom vooral even kijken en proeven. We beginnen ’s ochtends met braden, en hopen dan eind van de middag het vlees te kunnen serveren. De rest van de dag kun je natuurlijk wel worst en blikken proeven, en misschien gooien we ook nog wel wat lapjes op de barbecue, om het wachten te verzachten.

lamb-on-spit
Dit lam-aan-spit komt van internet, maar zo zal het er ongeveer uitzien.

Het afgelopen jaar zijn we voor geloof ik wel twaalf streekmarkten en andere evenementen gevraagd. Maar we hebben alleen Varken op de Leer gedaan, in november in het Binnenveld, omdat we toen lamsvlees en Grebbeblikken te koop hadden. Daarna was al het vlees op, en dan schiet je niet zo veel op met zo’n markt. Alleen zéggen dat je lekker vlees hebt, dat werkt natuurlijk niet. Maar nu we binnenkort veel lamsvlees en vooral ook veel blikken hebben, wordt het weer interessant.

Zingen
Het jammere is, dat ik er die zondag zelf niet bij kan zijn aan het eind van de middag, als het lam wordt aangesneden. Want we geven met onze a-capellagroep Dames&Heren die middag een concert om 4 uur, in het Arboretumkerkje. En ’s avonds om 8 uur nog een keer. Dus heb je bij de Levende Kerststal genoten van onze gezangen, mis dit dan niet! Ik zou zeggen, ga ’s middags even een stukje lam-van-het-spit proeven, en kom ’s avonds luisteren naar ons jubileumconcert (we bestaan 20 jaar!) en cd-presentatie. We zingen niet alleen a-capella, zoals gewoonlijk, maar ook liedjes met een paar leuke jonge gekke muzikanten van Mr Goose, echt heel bijzonder wordt het.

dh-jubileumcd-okt13-mailbaar2