Geiten naar geitenkudde

Het was zo’n leuk idee, die geitjes die we twee jaar geleden kregen. Maar die eigenwijze beesten combineren toch niet zo goed met onze kudde. Met als gevolg dat de drie geiten altijd maar op stal stonden, en af en toe in de boomgaard.

Gelukkig hoorde onze herder Marjolijne dat Elly ze wel wilde hebben. Die heeft in Warnsveld een kudde van iemand overgenomen, en heeft al wat meer Nederlandse landgeiten. Daar konden er best nog een paar bij.

Inmiddels zijn ze over, en het ziet eruit alsof ze het erg naar hun zin hebben! Iedereen blij. Al is het stiekem wel een beetje stil op de boerderij, zeker als alle schapen straks naar de hei zijn. En de pony’s zijn ook al weg. Gelukkig hebben we onze drie kippetjes nog. Die scharrelen de hele dag over de boerderij, en slapen niet in hun kippenhok, maar bij voorkeur op een kuilbaal. Daar hebben ze een mooi uitzicht over de hele stal. Ook hun eitjes leggen ze waar ze maar zin hebben. Vooral zo’n mooi kuiltje dat de schapen met hun snuit in het kuilvoer maken, dat vinden ze een heel geschikte plek voor een ei!