Even geen herder

En wat doet de herder begin augustus? Die gaat een weekje op vakantie! De schapen in goede handen achterlatend bij Marjolijne (kudde) en Mijke (een heleboel lammeren, dekrammen en nog wat los spul), met de gebruikelijke hulp van Hans en Joep. Dat het tropisch warm zou zijn, wisten we nog niet toen we ons huisje boekten. Die arme Marjolijne en Mijke zijn de eerste dagen vooral ongelooflijk druk geweest met water brengen, twee keer per dag al die bakken weer vol.

Vorig jaar, ons eerste jaar als herder, bestond onze vakantie uit kamperen in een woonwagen in Lunteren, waar Clemens dan ’s avonds naartoe kwam. Dit jaar wilden we toch graag een week echt weg, even helemaal schaaploos (en meteen ook hondloos, omdat Marjolijne die nodig had om te hoeden).

En waar herken je de herder aan op vakantie? Nou: (hier onder aan de kliffen van het Deense eiland Møn in zijn blauwwitgestreepte shirt) aan zijn bruine kop, bruine armen en de melkflessen onder zijn korte broek 😉
20130804_143617
En aan het feit dat hij toch elke ochtend weer om 6 uur wakker wordt, maar dan zich nog lekker een keer omdraait. Dat we de hele week nauwelijks een schaap gezien hebben, was helemaal niet erg.