De schapen grazen voor de verandering eens in de buurt

Vandaag heeft Clemens met hulp van Hans en Mijke de kudde naar huis gelopen. Dat was de eerste serieuze wandeling met lammetjes erbij, toch altijd even spannend, want die zijn nog niet gewend om gehoed te worden. Ze moeten echt leren om bang te zijn voor de honden. Maar gelukkig blijven ze toch het liefst bij hun moeder en de rest van de kudde in de buurt, dus als die netjes meelopen, dan moet het wel lukken.

De kudde staat nu vlakbij de stal! Ze stonden bij een boer in het Binnenveld, maar nu grazen ze op een stuk grasland dat we pachten, langs het weggetje naar het meteohuisje. Dat is als je onze oprit opkomt niet linksaf ons erf op, maar even rechts en dan links het weggetje in. Het wegdek is heel erg slecht, dus met de auto is het niet zo goed begaanbaar. maar lopend of met de fiets heb je leuk zicht op de schapen en lammetjes in de wei.

Het is overigens nog niet de hele kudde, er staan nog ooien en lammeren op stal. Als het nou binnenkort eens een keer iets warmer wordt, dan kunnen die ook naar buiten. Dan wordt het tijd de stallen uit te mesten en de boel op te ruimen. Binnenkort gaat dan het begrazingsseizoen alweer van start. Ook daarvoor geldt overigens dat het wel wat warmer mag worden, anders hebben de schapen niks te vreten op de hei…