Wat een Schaapscheerdersfeest!

We zijn er nog niet helemaal van bijgekomen, maar wat was het een leuk Schaapscheerdersfeest! Alle schapen hebben de dikke jas weer uit. Omdat de schapen droog moesten blijven (anders kun je ze niet scheren) en het weer wat onvoorspelbaar was, hebben we ze de avond ervoor al binnen gezet en ook binnen geschoren. Maar dat ging eigenlijk prima. Hieronder een bloemlezing uit de vele foto’s. Op de fotopagina Schaapscheerdersfeest vind je er nog veel meer.

schapenscheren2
Scheerders Harm en Rinie deden het razendsnel met de tondeuse,
schapenscheren7
terwijl Clemens het ouderwets met de scheerschaar demonstreerde.

Die ochtend nog hadden hulptroepen helpen zorgen dat Haarweg 12 er op en top uitzag. Bloemetjes planten, snoeisel weg, vegen, het zag er prima uit. 
buiten33

In de weken vooraf schilderen en schoonmaken. Vooral de workshopruimte, met Grebbeveldgroene muren, was helemaal klaar voor het feest.workshopruimte1
Neel en de andere dames uit Neels breicafé gaven demonstraties spinnen en breien

workshopruimte8
Silke en Marissa hebben heel wat snoetjes geschminkt

Intussen konden kinderen zich buiten uitleven op de trampoline en bij het vuurtje, of konden ze zelf een pannenkoek bakken.
buiten4

vuurtje5

pannenkoeken6

Om 6 uur gingen de middaggasten naar huis, en trok de meute de stal in om op groot scherm voetbal te kijken.
voetbalstal2

En in de rust serveerden Leonard en Sam van Butifarra een heerlijk Schaapscheerdersmaal.
eten9
echt geweldig lekker was het.

eten10
en dan dus echt die lange tafel waar we ons zo op verheugd hadden. 

En als toetje:
eten14
ijs!!

Er was eigenlijk maar één domper (de verloren voetbalwedstrijd niet meegerekend, want die hebben we de sfeer niet laten verknallen): Marleen, die al weken hielp met de plannen, klussen, schoonmaak en vol ideeën zat voor de dag zelf, was ineens ’s ochtends hartstikke ziek, en heeft de hele dag met hoge koorts en antobiotica in bed gelegen. Jammer voor ons, maar vooral zo ongelooflijk sneu voor haar, ze had zich er zo op verheugd. We doen het gewoon nog een keer over, OK Marleen?

Bedankt iedereen die geholpen heeft met de voorbereidingen, op de dag zelf, en met opruimen! Marleen dus in de eerste plaats, en verder Veronica, Jack en de kinderen voor schoonmaak, schilderwerk, snoei, planten, loodgieten en de aanhanger, Hugo voor het installeren van het grote voetbalscherm, Heleen voor het lenen van allerlei materiaal, Jacobijn en Eelco voor het fotograferen, Laura voor het pannenkoeken bakken, Neel en haar breicafévriendinnen voor de demo’s, Silke en Marissa voor het knutselen en schminken, Tijmen voor alle mogelijke (schapen- en andere) klussen, Martine en Henk voor planten, boren en afwas, Jeannette (die helaas ook al ziek was op de dag zelf) voor het snoeien, Leonard en Sam voor de catering, en Harm en Rinie voor het scheren. En nu maar hopen dat ik niemand vergeten ben…