Wandelen van west naar oost

We hebben eigenlijk drie clusters van projecten: Arnhem-noord, Utrechtse Heuvelrug-oost/Zuid-Veluwe en Utrechtse Heuvelrug-Noord. Binnen die clusters doen we alle verplaatsingen van de kudde lopend, maar soms is de afstand te groot. Maar sinds vorige week zouden we in theorie van Den Dolder helemaal naar Arnhem kunnen lopen. We hebben nu alle routes onder de knie!

We zijn vorige week met de kudde namelijk van Bornia (UH-noord) naar de Hoge Ginkel (UH-oost) gelopen. Via twee ecoducten en een heleboel bospaden. Clemens maakte een filmpje van hoe hij na het oversteken van ecoduct Mollenbos een klein eindje langs de A12 liep.

Bekijk hier het filmpje van het ecoduct

Onderweg kwamen ze nog een paard-en-wagen tegen. Die vind het geen probleem als de kudde er gewoon omheen liep, de paarden gaven geen krimp!

Een paar weken eerder, bij een verplaatsing, staken we ook al een snelweg over, maar dan via een gewone viaduct. Gelukkig was er geen vrachtwagen die ging toeteren, dat hebben we ooit eens gehad, en daar schrokken de schapen toen zo van dat ze geen stap meer wilden verzetten. Maar dit keer liepen ze dus gelukkig gewoon lekker door.

Bekijk hier het filmpje van het viaduct