Wandelen van Veluwe naar Utrechtse Heuvelrug en terug

Wat fotoverslagen van diverse tochten met de kuddes.

***

Op 25 september liepen we met de kudde van de Willem Arntzhoeve, via de Vliegbasis Soesterberg naar de Krakeling. Clemens’ goede vriend van vroeger Mark van Steekelenburg liep een dagje mee.

      Bij het wildrooster leggen we tapijten neer of oude stukken vloerbedekking. Die hebben we her en der opgescharreld. Hier ligt een rode loper voor de schapen!

***

Op 15 november liepen we van de Grebbeberg naar het Westbergveld in Wageningen, waar we de graanvelden van Marcel van Silfhouts GraanGeluk nabegraasden. Filmmaker Jeroen liep mee met camera op de de grond, en een drone. Als het filmpje klaar is, zullen we het zeker met jullie delen!

Hier vader en zonen Oude Groeniger op de Grebbeberg:

Clemens wordt geïnterviewd door filmer Jeroen:

***

Een paar dagen liepen we verder van het Westbergveld in Wageningen naar de akkers bij Quadenoordin Renkum. Sven Menschel, fotograaf van de Gelderlander, liep het eerste stukje mee, over de Generaal Foulkesweg tot aan de rotonde bij de watertoren.

  foto’s Sven Menschel

***

Op 5 december liepen Clemens en ik met de kudde van de Renkumse hei naar het Renkums Beekdal. Als een soort intocht van Sinterklaas, stond er een klein clubje mensen ons op te wachten. Het was een koude, berijpte ochtend, prachtig!

Ruim een week later, op 13 december, was het begrazingsseizoen afgelopen. We liepen via Wageningen (over de Grebbedijk) naar het Binnenveld, waar de winterbegrazing van start gaat. We grazen dan in weilanden van boeren. Zij vinden het prettig als hun gras kort het voorjaar in gaat (dan groeit het beter en lekkerder uit) en wij hebben te eten voor onze schapen. Jeroen liep voorop, Jochem achter, en ik reed er als bezemwagen achteraan.