Vochtige vachtjes

Zoals ik de vorige keer al vertelde (zie de blog ‘Nog meer wol‘), heb ik een aantal vachtjes kunnen overnemen van de schapen in het Renkums Beekdal, een paar Herfords, wat Racka´s en een heleboel Skuddevachtjes. Nu werden die geschoren op een bewolkte dag, en op een gegeven moment begon het ook echt te regenen. Op zich niet zo´n ramp, behalve dat ik met vochtige vachtjes zat. En die gaan schimmelen op een gegeven moment. Vervolgens was het bijna een week wachten tot een keer stabiel droog weer.

2014-06-23 12.26.42

Toen lagen er dus 26 vachtjes te drogen in de zon. Ik heb ze meteen even genummerd en ook nog even apart gefotografeerd. Zo kan ik ze makkelijk terugvinden als ik denk: nu wil ik een leuk  krullerig lichtbruin vachtje.

De mensen die een viltvacht besteld hebben (als tegenprestatie voor hun Grebbesupport) stuur ik binnenkort een overzichtje van deze beschikbare vachtjes. Je kunt natuurlijk altijd een witte Veluwse vacht bestellen, maar misschien vinden sommige mensen een bruine of zwarte (wel wat kleiner van formaat) wel beter passen bij zichzelf of hun huis.

Knapperd Mest weg