Viltexperimenten: streepkleedjes en vachttassen

Toen er even geen workshops waren afgelopen voorjaar, ben ik een beetje gaan experimenteren. En met nieuwe vilthulp Gabriëlle zijn we afgelopen zomer ook lekker creatief bezig geweest.

Afgelopen voorjaar wilde ik eindelijk eens doen wat ik al lang in mijn hoofd had: een gestreepte vacht maken. Alsof die op een gestreept schaap had gezeten. Met een grote eigen vacht van dus het Veluws heideschaap en een gigavacht van de zwartbles van de buren ging ik aan de slag.

Het resultaat is leuk geworden! Ik heb er vier smalle streepkleedjes van gemaakt, die daardoor bij uitstek geschikt zijn om in een luie stoel te leggen. Maar op de vloer of de bank doen ze het natuurlijk ook prima!

Op de pagina aanbod viltvachten staan alle viltvachten die momenteel te koop zijn. Er is een mooi voorraadje aan witte en gekleurde gevilte vachten te koop.

Gabriëlle wilde wel eens proberen een tas te maken met vacht. We maakten wat smalle vachten op een ondergrond van vilt die aan alle kanten een beetje uitsteekt. En we viltten een dikke sliert als hengsel.

Resultaat van de eerste proef, thuis uitgeborsteld, in elkaar gezet en gevoerd door Gabriëlle: 

Deze is met bruine lontwol, en naast Veluwse wol ook een klein plukje blauwe Texelaar:

Wij worden hier zelf heel blij van, van deze vachttassen! We gaan nog een beetje experimenteren, en zullen dan tassen aanbieden voor de verkoop, maar we gaan denk ik ook een tassenmaakworkshop organiseren. Want dat is toch wel het allerleukst, je eigen tas vilten!