Vilten en vachten

In mei waren de vachten eigenlijk bijna op, ik moest er zelfs een workshop voor uitstellen tot na het scheren. Maar nu is er weer een geweldige voorraad vachten. In juni, juli en augustus zijn er dan ook weer volop vachtviltworkshops geweest. Ook een paar sloffenworkshops overigens, en daar zijn er komend najaar ook weer een heleboel van gepland.

Kun je al vachtvilten en wil je het zelf thuis doen? Onze vachten zijn ook te koop. In het fotoalbum ruwe vachten staat de hele voorraad, genummerd en gefotografeerd. Ik heb ook wat vachten ingekocht van bevriende schapenhouders, zoals skuddevachtjes en enorme zwartbles- en bonte vachten. Bij elke vacht kun je via de i of de drie puntjes informatie vinden over nummer, ras en prijs. Vachten variëren van 20 (gewone witte Veluwse vachten) tot 60 (voor prachtige grote gekleurde vachten). Mail naar grebbeveld@gmail.com als je er een wilt bestellen of een keer wilt komen kijken.

Een mooie ruige Veluwse vacht

De vachtviltworkshops afgelopen voorjaar waren weer gezellig als altijd. Hier een paar leuke resultaten.

Zelfs al was het een warme junimaand, toch waren er nog mensen die zin hadden om dikke wollen sloffen te vilten! Zoals altijd maakte ik een paar babyslofjes om alle stappen in het proces voor te doen.