Tweede dag Levende Kerststal weer groot succes

Beter weer, kerstboodschappen al binnen, familiebezoek, zondag, uitzending op Radio Gelderland; waar het precies aan lag, weten we niet, maar de tweede dag van de Levende Kerststal was het nog drukker dan gisteren. En minstens zo leuk en gezellig.

levendekerststal-marcbaars-2_0

Ook vandaag hadden we de eerste uren een echte baby, dat is toch wel extra bijzonder. En weer een grote pool aan vrijwilligers en kinderen om de overige rollen te vervullen. De dieren gedroegen zich goed (al had het kameelveulen op een gegeven moment even de kolder in de kop, en dan is zelfs zo’n veulen toch best groot). De glühwein en warme chocolademelk liepen als een trein, de wafels waren niet aan te slepen, de erwtensoep van Leonard van Butifarra vond gretig aftrek en ik ben zelf niet zo veel in de knutselstal geweest, maar heb heel veel geknutselde engeltjes en schaapjes langs zien komen. Vandaag konden mensen ook kerststukjes maken, en ook daar was heel veel belangstelling voor. En dan zongen we nog met het koor Dames&Heren waar ik lid van ben, en was er een vertelster die hele mooie verhalen vertelde.

Al met al was het wat ons betreft een enorm succes dat het waard is om een traditie te worden. Natuurlijk hebben we al honderd dingen bedacht die dan nog mooier, leuker of handiger kunnen. Maar eerst maar eens afwachten of we komend jaar nog op de Haarweg zitten…

Meer foto’s vind je op de fotopagina van de Levende Kerststal (de tweede dag is vanaf pagina 2). Met dank aan Marc Baars die de mooiste foto’s heeft gemaakt vandaag.

dsc08045

Vertelster Carolien

dsc08046

Helen-Rose had veel belangstelling bij het kerststukjes maken

dsc08051

Gezellig hoor, twee kamelen bij je stalletje

dsc08078

Clemens en de burgemeester (die zijn hele familie had meegenomen en het reuze leuk vond)

levendekerststal-marcbaars-5

Leonard van Butifarra had lekkere erwtensoep gemaakt met roggebrood en worstjes

levendekerststal-marcbaars-11

We zongen met Dames&Heren drie keer een kwartier lang kerstliedjes. Grappig was hoe sommige peuters gefascineerd kunnen zitten luisteren en kijken.