Schapen van de dijk af, voorgoed!

Het is alweer bijna 1 november, en dan moeten de schapen van de Grebbedijk af. Voorgoed ditmaal, want het waterschap heeft besloten alle afrasteringen weg te halen die langs de weg lopen tussen Wageningen en Rhenen, en vanaf volgende voorjaar geen schapen meer op de dijk te laten. Hoogstens zullen we af en toe nog een stukje dijk richting de Grebbeberg met de kudde begrazen, maar dat deden we al een paar jaar, in tijdelijke elektrische rasters.

Dat geldt dus overigens niet alleen voor ons, maar ook voor alle bewoners langs de dijk richting Rhenen, die tot nu schaapjes op de dijk haddben. Het waterschap wil de dijk voortaan gaan maaien en het gras afvoeren, om het te verschralen. Op zich zal het er misschien mooier uitzien zonder al die hekken langs de weg. Maar het wordt ook wel verschrikkelijk kaal zonder al die schapen! Wij vinden het jammer, maar we hebben met veel plezier jarenlang ‘om niet’ gebruik gemaakt van de dijkvakken rond Wageningen, dus daar willen we het waterschap dan toch voor bedanken!

schapen op de dijk bij Wageningen

Dit is een dijkvak in de buurt van de Rijnvallei, maar dan aan de andere kant van de dijk

2012-04kickoffcrowdfunding-04

Op het dijkvak bij de nieuwe wijk Rustenburcht zijn we ooit in 2012 begonnen met de crowdfunding voor ons schaapskudde. De mensen van dat wijkje zullen onze schapen vast gaan missen!

2014-04voorjaar-11

De schapen op de Grebbedijk aan de rivierkant. Met links op de foto het hek dat zal verdwijnen. Het hek onderlangs blijft staan vanwege het vee dat in de uiterwaarden loopt.

schapen op de Grebbedijk bij Wageningen

Hier weer het dijkvak. Het raster onderlangs (hier links in beeld) blijft dus staan, de rasters aan de weg zullen verdwijnen.