Schapen scheren en vachten vilten

Nou Grebbesupporters, hopelijk weet je je Grebbebonnen nog te liggen, want de eerste mogelijkheden om ze weer uit te geven komen er aan.

Schapen scheren met een oranje tintje
grebbeveld-schapenscheren-11juni2011-05Zaterdag 9 juni organiseren we ons eerste Schaapscheerdersfeest met Schaapscheerdersmaal. Naast schapen scheren zijn er demo’s spinnen, breien, kinderen kunnen knutselen met wol en spelen in de wei. Daarna gaan we ontzettend lekker eten, want Butifarra gaat koken, en voor de voetballiefhebbers staat er een groot scherm klaar voor de eerste wedstrijd van oranje. We weten dat juni een drukke maand is, maar eten (en voor sommigen van ons voetbal kijken) moet je toch. Dus we hopen velen van jullie 9 juni te zien! Meld je even aan via het formulier op Schaapscheerdersfeest en Schaapscheerdersmaal.

 

 

dsc05100Vachten vilten
Als die vachten er eenmaal af zijn, houden we woensdag 20 juni de eerste workshop vachtvilten. Er is maar plek voor 6 mensen, en HELAAS IS HIJ AL VOL! Je kunt je  via de link workshop vachtvilten wel aanmelden voor de wachtlijst en voor volgende workshops. Binnenkort maken we verdere data bekend. Met vachtvilten maak je van een vacht een kleed, door hem op een wollen laag te vilten. Het ziet er uit als een schapenhuid, maar is dus vegetarisch (van een levend schaap). Het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen.