Schapen op de markt, maar niet te koop

Benen omhoog, laptop op schoot, na een dag met de schapen op de Koninginnemarkt zijn we een beetje moe… Maar het was wel erg leuk. Er zijn een heleboel Grebbesupporters langsgeweest, bekenden, maar ook mensen waarvan we alleen de naam kenden.

Clemens had de hele week gehoed voor De Wassum, en moest zaterdag naar het fietspad langs de Grift (waar onze eigen schapen de bermen begrazen) om een paar schapen uit te zoeken om mee te nemen naar de Koninginnemarkt. Vervolgens werd hij wel acht keer gebeld dat er een dood schaap op het fietspad lag. Nou is dat fietspad 1,5 km lang, dus dat is nog niet zo eenvoudig. Hij is uiteindelijk met auto en kar het fietspad opgegaan, onderweg de schapen voor zich uitjagend en mopperende fietsers tegenkomend. Het dode schaap in de kar geladen (altijd weer triest, al was het schaap al niet goed gezond), en aan de andere kant weer het fietspad af. Op zo’n moment wordt hij wel eens moe van mijn leuke plannen voor de publiciteit, met schapen op de vrijmarkt. Moest hij daarna dus nog schapen en lammeren uitzoeken, meenemen, en zo lang op de dijk zetten. Want om dat op Koninginnedag nog te doen, dat zou hem niet worden natuurlijk, met het bezoek van de koningin.

Maar goed, het is allemaal gelukt, en om 7 uur vanochtend stonden we bij de bieb met hekjes, een half uurtje later kwamen de schapen – 3 ooien en 3 lammeren – en vanaf dat moment hebben we fulltime staan praten. De schapen bleven er opvallend rustig onder, en zijn door honderden kinderhandjes geaaid. Het was leuk om te horen dat veel mensen in de krant over ons hadden gelezen. Er waren ook wel mensen die vroegen wat ze moesten kosten, die schapen.

Er zijn een heleboel foto’s gemaakt vandaag, maar dom genoeg zijn we zelf helemaal vergeten foto’s te maken. Dus sorry, geen foto’s.