Nieuwe (voorlopige) locatie!

Joehoe! Na de gouden tip van twee bekenden, hebben we een paar maanden later het huurcontract getekend voor Langesteeg 21, Bennekom! Niet ver van de Hoge Born, aan het alleruiterste eindje van de Bornsesteeg. Hieronder wat foto’s.


Ons erf

De WUR heeft begin 2017 deze boerderij gekocht, vanwege de grond die aan hun proefvelden grenst (en je kent de boerenwijsheid: buurmans grond komt maar een keer te koop.) Ze willen daar wellicht een zonneweide aanleggen. Maar de bijbehorende gebouwen hebben ze niet nodig. Er staan een redelijk nieuwe ligboxenstal en een hoge kapschuur die te luxe voor ons zijn. Maar de oude veldschuur en twee oude kapschuren zijn eigenlijk perfect voor schapen. Die houden er wel van als er een kant open is. Kou doet ze niks. En de jongveestal is perfect als wolatelier!

We kunnen hier 5 jaar zitten, dat zou toch genoeg moeten zijn om ons wilde plan voor een Schapenboerderij op de Eng (Dolderstraat) te realiseren. We houden jullie op de hoogte.


Het linkerdeel van de grote kapschuur. Hier komen waarschijnlijk de pony’s en kraamhokjes.


Het rechterdeel van de grote kapschuur, waar de groepshokken komen.


De veldschuur, waarin een strozolder, en een oude varkensstal waar we kraamhokjes willen maken.


Jongveestal (wordt wolatelier) en op de achtergrond nogmaals de veldschuur. Je ziet ook de garage, die wordt kantine.


De  andere kapschuur, waar een werkplaats naast zit, hierin komen ook groepshokken.


Nog een oud stalletje dat we erbij krijgen. Daar kunnen de aanhangers mooi staan.

Voor mensen uit Bennekom of Noordwest zijn we voortaan dichterbij!

Met de auto rijd je vanaf de Mansholtlaan de Langesteeg op tegenover de Van Balverenweg in Bennekom. Met de fiets kun je vanuit Wageningen binnendoor fietsen door de Bornsesteeg heeeelemaal uit te fietsen. Voorbij de Hoge Born staat er een bordje ‘doodlopende weg’, maar daar moet je je niets van aantrekken. Gewoon doorfietsen en dan kom je er vanzelf. Eigenlijk is het dus vanaf het 5 Meiplein alleen maar rechtdoor (via Bevrijdingsstraat en Churchillweg) tot de boerderij.


Bij het kruispunt bij de Hoge Born fiets je dus gewoon rechtdoor de Bornsesteeg verder af.


En dan zie je de boerderij liggen (je ziet vooral de nieuwe schuren, die van ons liggen links achter de bomen).

Wij zijn blij!