Klik hier voor de lamsvleesprijzen en om te bestellen.
Wat zit er allemaal voor vlees aan een lam?
- Ribbetjes – deze verwerken wij meestal tot gehakt en shoarma
- Nek – kun je in zijn geheel braden, in plakken, of in stukjes voor bijvoorbeeld curry, stoof of sjaslik
- Schouder – in zijn geheel of in plakken; een hele schouder laten we uitbenen om er rollade van te laten maken
- Zadel – dit zijn de lamskoteletten, ofwel lamb chops; als je er een paar aan elkaar laat zitten met een langer stuk rib, heet het een rack
- Rug – het achterste deel van het lam, ofwel lamskarbonade, ook koteletten
- Bout – een flink bot met zacht, bijna smeltend vlees, in zijn geheel of in schijven
- Schenkel – staat niet op het plaatje, maar is het onderste deel van de poten; lekker voor soep, maar gaat bij ons meestal de gehakt in
Het project Daarom eten we schaap heeft ooit een mooie poster gemaakt over alle manieren waarop je een schaap (voor lam geldt ongeveer hetzelfde) kunt versnijden. Onderaan staat ook een mooi overzicht van wat je met welk deel kunt doen qua bereiding.