Lammetjesdag: 550 vrolijke bezoekers en 40 vrolijke vrijwilligers

Ja, lammetjes, daar word je nou eenmaal heel vrolijk van. Dat bleek ook wel op onze Lammetjesdag afgelopen zondag 3 maart. Lammetjes kijken, lammetjes aaien, lammetjes knutselen en met een lammetje op de foto, het is allemaal uitvoerig gebeurd. 550 bezoekers hebben we gehad, en het was lekker druk, maar nooit té. Het liep prettig door, een aantal kinderen heeft zich de schompes aan beschuitjes gesmeerd, de paarse vrijwilligers hebben honderden vragen beantwoord over lammetjes, schapen, Grebbeveld en wat al niet meer. De wat grotere kinderen hielpen bij de kassa, of tilden lammetjes op voor wie er eentje wilden aaien, of hielden het vuur gaande. De limonade was niet aan te slepen, er zijn tientallen schaapjes geknutseld, maar het liep allemaal heel gemoedelijk. Er zijn nog veel meer foto’s Lammetjesdag 2013.

dsc08180

dsc08286

dsc08190

Aan het eind van de middag was alles zo’n beetje op. Er was nog een rol beschuit, maar dat kwam omdat die ergens achter was gerold, anders was hij op geweest. Er was nog anderhalf pakje muisjes en nog een halve fles limonadesiroop. Maar daar moeten we wel even bij zeggen dat onze zoon Jochem (7) en zijn vriendjesbende antwoordden op wat ze nou het allerleukste hadden gevonden: “Dat we zoveel beschuitjes mochten eten als we wilden.”

dsc08265
Je vraagt je wel eens af of de lammetjes het nou leuk vinden. Nou dit lammetje vond het allemaal prima, en viel zelfs op schoot in slaap…

En toen alle gasten naar huis waren, werd het met de paarse vrijwilligers en alle bijbehorende kinderen ook nog heel gezellig met soep, brood en drank.

dsc08297

dsc08294