Lammetjes op lentemarkt Jozefschool

Bij een lentemarkt horen natuurlijk lammetjes. Gelukkig is er tegenover de school van onze kinderen een braakliggend terreintje dat tijdelijk voor leuke dingen bestemd gaat worden. Een ochtendje wat schapen en lammetjes paste dus wel, afgelopen woensdag.

Voordeel was verder dat we er meteen een lammetjesochtend van gemaakt hebben. Andere jaren kwamen de klassen van onze kinderen te voet naar ons weitje aan de Grindweg, maar dat was toch best een eindje lopen, en bovendien konden we dan niet alle klassen ontvangen. Nu was er een strak rooster: elke 10 minuten een nieuwe klas. Dat ging eigenlijk prima, zeker met de hulp van Mijke.

En dan krijg je natuurlijk vragen: waarom hebben sommige ooien zo’n roze vlek op hun rug? (Antwoord: dan is er iets geweest met die ooi, en wilden we haar extra in de gaten houden.) En  hoe weet je of het een rammetje of een ooitje is? (Antwoord: zie foto.)

En tijdens de lentemarkt kon iedereen voor het goede doel (€ 2 voor KiKa of de natuurspeelplaats) op de foto met een lam. Ook juf Marieke dus.

Meer foto’s van de lammetjes op de lentemarkt

dsc05683
De kleuters van de Kleine Beer

dsc05737
Clemens en Mijke laten het verschil tussen een rammetje en een ooitje zien.

dsc05755
Juf Marieke op de foto, opbrengst voor het goede doel.