Kudde in Renkums Beekdal

Afgelopen weekend is de kudde in drie dagen van Amerongen naar Renkum gelopen (met een overnachting op de Plantage Willem III en op de Laarsenberg). Zie ook het filmpje hieronder (tussen de foto’s) van de doortocht over de prachtige Holleweg in Wageningen. En twee filmpjes van de aankomst in het beekdal.

Dus begrazen ze nu een week lang het Renkums Beekdal, een gebied van Staatsbosbeheer. Lekker sappig gras, en gelukkig niet eens zo heel erg nat (wat je van een beekdal eigenlijk wel zou verwachten namelijk). Dus ga gerust eens kijken! Ze staan vlakbij het informatiecentrum het Renkums Beekdal.

Dit weekend trekt de kudde verder naar de Renkumse hei (bij de Airborne snackbar op de hoek van de Telefoonweg). En volgende week gaat de kudde naar de geluidswal bij Cinemec in Ede, waar we dan rond Kerst en Oud&Nieuw staan. Dit keer niet de binnenkant van de geluidswal, maar de buitenkant, langs de snelweg. Ook daar kun je gerust gaan kijken. Je kunt naast Cinemec de geluidswal op wandelen of fietsen, en dan kun je vanaf de bovenkant de kudde mooi zien staan. We vinden het nog wel spannend, zo langs de snelweg, al zit er gelukkig een sloot tussen. Maar er zijn genoeg begrazingsbedrijven die het ook doen, dus het gaat vast goed.

Na Cinemec is het tijd voor de winterbegrazing bij de boeren in het Binnenveld. Normaal zouden we daar al staan, maar omdat we van het voorjaar door allerlei omstandigheden zo laat begonnen met begrazen, gaan we nu wat langer door. Gelukkig werkt het weer goed mee!2015-12-12 15.44.52
Van Leersum naar de Plantage Willem III2015-12-13 13.24.53Onder het spoor door bij Achterberg2015-12-13 13.36.50
Door het Binnenveld

De achaapskudde van Grebbeveld Schapen &zo over de Holleweg in…De kudde op het mooiste plekje van Wageningen: de Holleweg

Posted by Grebbeveld Schapen &zo on donderdag 17 december 2015

Over de Holleweg bij Wageningen

De schaapskudde van Grebbeveld Schapen &zo komt aan inhet Renk…De aankomst van de kudde in het Renkums Beekdal

Posted by Grebbeveld Schapen &zo on donderdag 17 december 2015

De aankomst bij het beekdal

Aangekomen in het Rnkums Beekdal valt de kudde van Grebbeveld …Lekker gras in het Renkums Beekdal! Na zo’n lange wandeling (12 kilometer) gaat dat er wel in bij de drachtige dames!

Posted by Grebbeveld Schapen &zo on donderdag 17 december 2015

En dan eindelijk: het sappige gras in het beekdal!

2015-12-15 11.16.14
In het Renkums Beekdal2015-12-16 09.15.34
Op de derde dag moesten ze over het vlonderpad heen.